SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kültür Merkezi Böyle Olacak

A- A+ PAYLAŞ

İl Özel İdaresi tarafından İstasyon Virajı'ndaki alanda yaptırılmakta olan Kültür Merkezi'nin inşa çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında yapımına başlanan merkezin 850 günde tamamlanması bekleniyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, inşaatın son durumu ve proje maketi ile yapım çalışmaları hakkında bir bülten yayınladı.

Bültende, Kültür Merkezi ile ilgili şöyle denildi:

"Malatya İl Özel İdaresi’nce projesi yaptırılarak yapım ihalesi gerçekleştirilen ve geçtiğimiz eylül ayında inşasına başlanan Malatya Kültür Merkezi, hızla yükseliyor. Yapım çalışmaları hızla devam eden Malatya Kültür Merkezi, tamamlandığında Malatya merkezde en büyük kültür merkezi olacak. Kültür Merkeziyle Malatya’da kongre, kültür ve sanat etkinlikleri artacak.

İstasyon Viraj Kavşağı yanında bulunan alana inşa edilen Malatya Kültür Merkezi, 7 bin 750 metrekare inşaat alanına sahip. Malatya Kültür Merkezi’nin 28 bin 925 metrekarelik toplam alanı, yan bölümde yapılan yol genişletme çalışmaları sonrası yaklaşık 22 bin metrekare olarak bulunuyor. Kültür Merkezi, 5 milyon 829 bin TL maliyetle Özlem İnşaat tarafından yapılıyor. Merkezin maliyetinin yüzde 50’si Kültür ve Turizm Bakanlığı, yüzde 25’i Malatya Belediyesi, yüzde 25’i de Malatya İl Özel İdaresi’nce karşılanıyor. Geçtiğimiz eylül ayında inşasına başlanan Malatya Kültür Merkezi, 850 günde tamamlanacak.

-BAŞBAKAN İMZALAMIŞTI-

Özelleştirme İdaresi’nce Malatya Kültür Merkezi’nin yapımı için arsa tahsisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla gerçekleştirilmişti. 2007 yılında yapılan arsa tahsisiyle çalışmalarına başlanan Malatya Kültür Merkezi, çok amaçlı 611 kişilik büyük, 222 kişilik küçük salon, sergi salonları, atölyeler, kafeterya ve idari bölümlerden oluşacak.

-KÜLTÜR MERKEZİNDE KÜTÜPHANE DE YER ALACAK-

Malatya Kültür Merkezi’nde, 660 metrekare büyüklükte bir kütüphane de yer alacak. Salon kapasitesi ve diğer bölümleriyle Malatya merkezde en büyük kültür merkezi olacak olan Malatya Kültür Merkezi ile birlikte Malatya’da kongre, kültür ve sanat etkinliklerinin artacağı kaydedildi. 22 bin metrekare alan üzerinde kurulan ve kentin kültür sanat hayatına daha da canlılık getirecek olan Malatya Kültür Merkezi’nin tamamlanmasının ardından yapılacak çevre düzenlemesiyle birlikte Malatya’ya yakışır bir merkez olacağı belirtildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız