SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kültür Merkezi Buraya Yapılacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:06:57
Kültür Merkezi Buraya Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Battalgazi ilçesine yapılması planlanan ve ünlü mutasavvıf Niyazi Mısri'nin adını taşıyacak olan kültür merkezi için taslak projesi hazırlandı. 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin geçmişte evliyaların, enbiyaların uğradığı ve bulunduğu bir merkez olduğunu söyledi. 

Bu manada, Battalgazi'nin geçmişte medeniyetler merkezi olduğuna vurgu yapan Gürkan, Anadolu'nun fethi sırasında da ilçenin önemli bir işlev gördüğünü kaydetti. 

İlçenin Selçuklular döneminde de şehzadelerin devlet adamlığı konusunda yetiştirildiği bir yer olduğunu belirten Gürkan, ''İlçemiz geçmişte ilim ve irfanın bütün Anadolu'ya yayılmasında önemli bir merkezdi'' dedi. 

Selçuklular zamanında ilçenin iki üniversitesi olan bir kent olduğunu kaydeden Gürkan, Anadolu'nun Türkleşmesinde ve İslamlaşmasında önemli rol oynayan Battalgazi'de önemli alimlerin ve mutasavvıfların da yetiştiğini aktardı. 

Niyazi Mısri'nin de bunlardan biri olduğunu ifade eden Gürkan, ünlü düşünürün Malatyalı olması dolayısıyla yerinin ayrı olduğunu söyledi. 

Niyazi Mısri'ye sahip çıkma sorumluluklarının olduğunu belirten Gürkan, şunları kaydetti: 

''Bu noktada ilçedeki Malatya Ulu Cami'nin doğu kısmında bulunan 6 dönüme yakın arsayı kamulaştırdık. Burada Niyazi Mısri'nin adını taşışacak bir kültür merkezi yapmayı düşünüyoruz. Bu projeyi Malatya Valiliği, Battalgazi Kaymakamlığı, Battalgazi Belediyesi ve bazı sivil toplum örgütleriyle yürütüyoruz. Taslak projesini çıkardık. Böylece bu merkezi de yapacağız.'' 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız