SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kültür Merkezi İhtiyacı Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:14:36
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Darende İlçesi Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Adnan Aslan’ı makamında ziyaret ederek ilçeye bir kültür merkezi yapılması için başvuru yaptı. Eser, ilçedeki en büyük eksikliklerden biri olan kültür merkezinin Darende’ye yapılmasının önemli bir eksiği gidereceğini söyledi. 

Başkan Eser, Aslan’a ilçenin tarihi, kültürel ve sosyal yapısına ilişkin bilgiler vererek, “Darende, tarihten gelen kültürel zenginliği, sahip olduğu turizm değerleriyle önemli bir yer. İlçemizde kültürel faaliyetlerin sempozyum ve kongrelerin yapılabileceği düzenli sistemi olan bir salonumuz yok. Yıllık 600 bin civarında yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Darende’ye kazandırılacak böylesine bir eser ilçenin turizm potansiyelini daha da artıracaktır” dedi.

Kültür merkezi projesinin inanç turizminin Türkiye’deki önemli durak noktalarından birisi olan Darende’de sosyal ve kültürel hayata katkı sunacağını dile getiren Eser, akademik sunumlar, eğitim hizmetleri, sosyal aktivitelerin gerçekleştirilebileceği alanların oluşturulmasının toplumun tamamını ilgilendiren bir husus olduğunu kaydetti. Eser, kongrelerin yapılabileceği merkezin oluşması ile Darende’nin kongre turizmi sayesinde daha çok insanı ağırlayabileceği, ilçede sektörel gelişme sağlanacağı ve genel anlamda da Darende’de ekonomik, turizm ve sosyal hayatında önemli değişimler yaşanacağını ifade etti.

Eser, projenin bakanlıktan destek görerek hayata geçirilmesi için konuyu yakından takip edeceklerini bildirdi.

Aslan da Darende’ye komşu ilçelerden Hekimhanlı olduğunu belirterek her memleket ziyaretinde Darende’ye de uğradığını ve ilçedeki tarihi, kültürel mekanların gelen konukların ilgiyle gezdiği önemli bir yer olduğunu belirtti. Aslan, Kültür merkezinin Darende’nin ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız