SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kültür Merkezi Projesi YİKOB’a Gönderildi

0
Güncellendi - 2016-08-04 12:21:58
Kültür Merkezi Projesi YİKOB’a Gönderildi
A- A+ PAYLAŞ

Kültür Merkezi projesi YİKOB’a gönderildi

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, uzun süredir yapım aşamasında olan Akçadağ Kültür Merkezi’nin projesinin revize edilmek üçere Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’na (YİKOB) gönderildiği duyuruldu.

“Bakanlığımızın Yatırım programında yer alan ACE İnş. San. Tic. Ltd. Şti. taahhüdünde bulunan, kontrollük işlemleri Malatya Valiliği Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünce yürütülen Akçadağ Kültür Merkezi inşaatı yapım işinin ihalesi 1992 yılında 5.000.000.000 TL (1992 BF ile) keşif bedeli ile ihale edilmiştir. 27.05.1993 tarihinde sözleşmesi yapılmış olup, 1998 yılında ödenek yetersizliğinden ihalesi feshedilmiştir.” Denilen çıklamada daha sonra şu ifadeler yerildi;

“09.06.2000 tarihinde, 650.000.000.000 TL (1999 BF ile) keşif bedeli Valilik (Özel İdare tarafından) tarafından müteahhit ACE İnş.San.Tic. Ltd.Şti’ne ikmal ihalesi yapılmış olup, İkmal İnşaatında son olarak 20.12.2002 tarihi itibarı ile 4. ve sonuncu hakediş ödemesi yapılmış ve 2010 yılına kadar bir çalışma olmamıştır.

2007 yılı deprem bölgelerinde yapılacak olan binalar hakkında yönetmelik standartlarına uygun olması için Malatya Valiliği tarafından Özel bir firmaya (19.06.2012) ve İnönü Üniversitesine (12.02.2013), Bakanlığımız tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne (02.03.2015) güçlendirme projeleri ve performans analiz raporları hazırlatılmıştır. Bakanlığımızın teknik elemanlarınca hazırlanan bu üç farklı güçlendirme projesi ve performans analiz raporları incelenmiş olup şu karara varılmıştır. Akçadağ Kültür Merkezi İnşaatına ait Güçlendirme projelerini yapan, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyeleri tarafından proje ve analiz raporlarındaki uyumsuzluk ve eksikliklerin giderilmesi gerektiği belirtilmektedir. Proje ve yerindeki uyumsuzlukların işin yapı denetim hizmetlerini yürüten Valiliğinizce, Proje ve analizleri hazırlayan Öğretim Üyeleri ile birlikte İstişare edilerek giderilmesi, bunun mümkün olmaması durumunda Bakanlığımızca gönderilen ödenek kullanılarak yeniden güçlendirme projesi hazırlanarak imalata geçilmesinin uygun olacağı belirtilmiştir. Bu bağlamda yeniden güçlendirme projesinin hazırlanması, çok eski olan mimari, elektrik, statik ve mekanik uygulama projelerinin de gerekli revizyonların yapılmasına karar verilmiştir. Malatya Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü kontrollüğünde hazırlanan yaklaşık maliyet YİKOB’a gönderilmiştir.

Bu yaklaşık maliyetlere göre deprem güçlendirme projeleri, mimari, elektrik, statik ve mekanik uygulama projeleri revize edilmek üzere YİKOB tarafından doğrudan temin ile ihalesi yapılacaktır. YİKOB İhale servisi bu doğrultuda çalışmalarını sürdürmektedir. YİKOB’ da söz konusu işin ihaleye çıkabilmesi için yeterli ödenek bulunmaktadır.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız