SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kültür Merkezlerini Yaygınlaştıracağız"

0
Güncellendi - 2016-11-16 03:42:20
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezinde Kuran’ı Kerim, Osmanlıca, Arapça, Resim, Tiyatro, Değerler Eğitimi ve Meslek Edindirme kurslarımızın yanı sıra çeşitli kültürel faaliyetlerimiz devam ediyor”dedi.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Özalper, Şeyhbayram, Samanlı ve Abdulgaffar Mahallelerinin birleşme noktasına kazandırılan Rabia Parkı içinde üç katlı binada faaliyetlerini sürdüren Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezindeki etkinliklere vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

KURSLARA HER YAŞTAN VATANDAŞ KATILIYOR

Halk Eğitim Merkezinden yönlendirilen deneyimli öğretmenlerin yönetiminde gerçekleşen hat ve tezhip sanatı, kumaş ve ahşap boyama, hediyelik eşya yapımı, makrome, şiş örgü ve tığ örgü ile mum ve sabun yapımına yönelik meslek edindirme kurslarına her yaştan vatandaş katılıyor. Yeteneklerini geliştirip farklı meslek dallarında tecrübe edinen bazı kursiyerler ele emeği göz nuru eserlerini satarak ev bütçelerine katkı sağlıyorlar. Kültür Merkezi çatısı altında Kuran-ı Kerim Tefsiri, Arapça, Osmanlıca, Müzik, Tiyatro, Resim, Fotoğraf, Takı Tasarım Kursları ve Kitap Değerlendirme Saatinin yanı sıra ‘Gönül Sohbetleri” adı altında söyleşiler, şiir dinletileri ve seminerler düzenleniyor. Çocuklara yönelik açılan Değerler Sınıfında ise eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme ve problem çözme becerileri üzerine eğitimler veriliyor.

BAŞKAN POLAT VE KAYMAKAM BABAHANOĞLU’UNDAN ZİYARET

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezini ziyaret ederek etkinlikler hakkında yetkililerden bilgiler alıp, açılan kurslara katılan kursiyerlerle sohbet ettiler.

3.Yeşilyurt Kitap Yurdu’nun ilk konukları olan Kişisel Gelişim Uzmanı Hakan Mengüç ile Neyzen Hüsamettin Oğuz’unda yer aldığı ziyaret sırasında Kültür Merkezi çatısı altında devam eden kültürel, sanatsal, eğitim ve sportif faaliyetleri ve eğitim hizmetlerinin içeriği sunum şeklinde detaylı olarak anlatıldı. Kişisel Gelişim Uzmanı Hakan Mengüç, ney eşliğinde seslendirdiği parçalar ve Mevlana’nın öğütlerini içeren konuşmasıyla ziyarete katılanları adeta mest etti.

“KÜLTÜR MERKEZLERİNİ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”

Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezinin üç mahallede yaşayan vatandaşlara yönelik kültürel ve sanatsal hizmetlerde bulunduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Malatya’daki değerleri keşfetmek ve toplumun menfaatlerine göre değerlendirmek, bireylere bilimsel, kültürel ve sanatsal alanlarda gönüllü hizmet vermek adına Kültür Merkezlerinin işlevsel yapılarına önem veriyoruz. İyi insan, iyi aile ve iyi toplum inşası için Kültür Merkezlerini yaygınlaştırıyoruz” dedi.

Başkan Polat,Kursiyerlerimiz modern ve temiz bir ortamda eğitimler alıyorlar. Mahalle sakinlerimizin gösterdiği ilgi ve alaka bizleri mutlu ediyor. Buradaki yetkililere ve öğretmenlerimize emeklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

 “YEŞİLYURT BELEDİYESİ KÜLTÜREL VE EĞİTİM HİZMETLERİNDE ÖNEMLİ MESAFE KAT ETTİ”

Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezinin iç ve dış yapısının yanı sıra devam eden sanatsal faaliyetlerin modern bir bakış açısıyla devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, “Yeşilyurt Belediyemizin kültürel, sanatsal ve eğitim alanında yaptığı hizmetler her açıdan başarıyla devam ediyor. Esma Biltaci Kültür Merkezinde bu tip faaliyetlerin en doğru şekilde yapılması için her şey düşünülmüş. Mahallemizin değerli sakinlerinin birleşme noktasına dönüşen Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezinin hizmete girmesinden dolayı Belediye Başkanımızı ve ekibini kutluyorum. Kültür ve Sanat Merkezine şehit Esma Biltaci’nin isminin verilmesi de ayrı bir değer taşıyor. Bayanların çoğunlukta olduğunu görüyoruz, burayı bayanlarımız ayakta tutuyor. Allah muvaffakiyetler versin, başarılar diliyorum.” diye konuştu.

“BELEDİYEMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN”

Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezinde kursa katılan kursiyer, Yeşilyurt Belediyesine bu faydalı hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken, “Arkadaşlarımızla bu binanın önünden geçerken ne tür hizmetler verildiğini merak ettik, ardından burada açılan kursa yazıldık. Çok güzel bir ortamımız var, hocalarımız bizlerle yakından ilgileniyorlar. Bizlerde farklı meslek alanlarında tecrübe ediniyoruz, çok mutlu olduk, teşekkür ediyoruz. Allah, devletimizden ve belediyemizden razı olsun” diye konuştu.

Bülten

yesilyurt2

yesilyurt1

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • kemal (7 yıl önce)
    ya başkanım ALlah rızası için bir iş yapın ya davulla zurnayla, park yapmayla başkanlık olmaz.
    0
    0
    Yanıtla