SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kültür Müdürü ''Korsancı''ların Saldırısına Uğradı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay ile 2 oğlu, "korsan yayın" nedeniyle cezalandırılan kişilerin yakınları oldukları öne sürülen bir grubun saldırısına uğrayarak yaralandılar.

Edinilen bilgiye göre; olay bayram arifesinde, Özbay'ın oğlunun Akpınar'daki işyeri ve önündeki meydanda oldu. İddiaya göre, Özbay oğlu Veysel Özbay'a ait işyerinde otururken, işyerine gelen ve Kültür Müdürünün kim olduğunu söyleyen bir kişinin, Özbay'ın orada olduğunu saptayınca işaret verdiği, bazılarının ellerinde bıçak ve sopa da olan 8-10 kişilik bir grup saldırı başlattı. İlk olarak işyerindeki telefonu kıran saldırganların daha sonra Kültür Müdürü Özbay ile oğulları Veysel ve Ensari Özbay'ın yanı sıra, işyerinde çalışan Hakan adlı genci döverek yaraladılar. Malatya'nın en merkezi yerlerinden biri olan Akpınar Meydanı'ndaki olayın yüzlerce kişinin önünde ve yaklaşık 10 dakika kadar sürdüğü, bu sürede kavgaya müdahale eden güvenlik ekibi olmadığı öğrenildi.

Malatya'da, "göç"le başka illerden geldikleri ve "korsan kitap" sattıkları öne sürülen bazı şahıslar ve onların yönlendirdiği yakınlarının gerçekleştirdiği iddia edilen saldırının, ertesi gün resmi bayramlaşma töreninde de bizzat Özbay tarafından Vali Vekili, 2. Ordu Komutanı, Emniyet Müdürü ve Cumhuriyet Başsavcısı'na anlatıldı. Bazılarının kimlikleri belli olan saldırganların, bu girişimlere rağmen, olayın 3. günü olan 4 Kasım Cuma günü itibarıyla henüz yakalanamadıkları öğrenildi.

Saldırganlardan birinin, bir süre önce polis tarafından yapılan denetimler sırasında, "korsan" kitap sattığı için hakkında işlem yapılan ve Kültür Müdürlüğü'nce de yasa gereği 3 milyar TL para cezası uygulanan, buna tepki gösteren şahıs olduğu iddia edildi.

Öte yandan saldırganlar arasındaki bir şahsın, Kültür ve Turizm Müdürü Özbay'a, "Bu cezayı sileceksiniz" diye tehditte bulunduğu da öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız