SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kültür Müdürüne Saldırıyla İlgili 1 Tutuklama..

A- A+ PAYLAŞ

İl Kültür Müdürü Derviş Özbay (fotoğraftaki) ve 2 oğlunun, Akpınar'da saldırıya uğrayıp dövülmeleriyle ilgili gözaltına alınan 2 kardeşten biri tutuklandı. Bu arada, 3 Kasım günü meydana gelen olayın ardından 2 zanlının, polis tarafından 5 Kasım günü yakalandıkları, nöbetçi savcının talimatı ile 7 Kasım günü mevcutlu olarak adliyeye getirilmeleri talimatı üzerine serbest bırakıldıkları, 7 Kasım günü adliyeye götürüldükleri, polis açıklamasında yeraldı.

OLAY..
Olay bayram arifesinde, Özbay'ın oğlunun Akpınar'daki işyeri ve önündeki meydanda olmuştu. İddiaya göre, Özbay oğlu Veysel Özbay'a ait işyerinde otururken, işyerine gelen ve Kültür Müdürünün kim olduğunu söyleyen bir kişinin, Özbay'ın orada olduğunu saptayınca işaret verdiği, bazılarının ellerinde bıçak ve sopa da olan 8-10 kişilik bir grup saldırı başlattıkları öne sürülmüştü. İlk olarak işyerindeki telefonu kıran saldırganların daha sonra Kültür Müdürü Özbay ile oğulları Veysel ve Ensari Özbay'ın yanı sıra, işyerinde çalışan Hakan adlı genci döverek yaralamışlardı.

Saldırganlardan birinin, bir süre önce polis tarafından yapılan denetimler sırasında, "korsan" kitap sattığı için hakkında işlem yapılan ve Kültür Müdürlüğü'nce de yasa gereği 3 milyar TL para cezası uygulanan, buna tepki gösteren şahıs olduğu iddia edilmişti.

2 KARDEŞTEN BİRİNE TUTUKLAMA..
Saldırıyla ilgili olarak Bingöl-Karlıova nüfusuna kayıtlı oldukları bildirilen 24 yaşındaki Mahmut G. ile 17 yaşlarındaki kardeşi C.G.'nin, polis tarafından adliyeye verildikleri, bunlardan C.G.'nin yaşı küçük olduğu için Savcılıkça salıverildiği, diğerinin ise tutuklama istemiyle gönderildiği mahkemece tutuklandığı bildirildi.

Tutuklanan Mahmut G.'nin hakkında, daha önce "korsan yayın" sattığı gerekçesiyle Kültür Müdürlüğü'nce cezai işlem uygulandığı belirtilirken, iki kardeşin, saldırgan grubun 8-10 kişi olduklarının ifade edilmesine karşın, yanlarında başka kimsenin bulunmadığını iddia ettikleri haber alındı.

Tutuklamaya karşın, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayla ilgili soruşturmayı sürdürdüğü bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız