SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kültür Rehberi' Yetiştirilecek

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği tarafından düzenlenen "Sağlıklı Gelecek" kampanyası kapsamında "Kültür Rehberleri Yetiştirme Eğitim Projesi" eğitimi başlayacak.

Tarihimizin en iyi şekilde tanıtılması amacıyla yürütülen proje hakkında Kültür ve Yaşam Derneği Başkanı Yaşar Karaaslan tarafından yazılı açıklama yapıldı. Karaaslan açıklamasında, "Son çeyrek yüzyıl; doğrularımızı, tarihimizi, evrensel boyutlar içeren kültürümüzü, doğal güzelliklerimizi, korumaya, geliştirmeye, yaşatmaya çalıştığımız ama çoğunlukla başarılı olamadığımız kültürel varlıklarımızı birer birer yitirilmeye başlandığı dönemler olarak tarihteki yerini alacaktır" ifadelerini kullandı.

İnsanların yaşadığı coğrafyanın oluşturduğu değerleri anlamlandırması, kendini tanıması ve açıklaması için kültürel kimliğe, kültürel sürekliliğe, bunun aralıksız tartışıldığı ortamlara gerek olduğuna dikkat çeken Karaaslan, daha sonra şunları belirtti:

"Malatya Kültür Yaşam Derneği olarak bu bilinçten hareketle; ilköğretim çağındaki genç beyinlere böyle bir ortam sunmak ve sürekliliğini sağlamak amacıyla Malatya Valiliğinin sürdürdüğü Sağlıklı Gelecek kampanyasına Kültür Rehberleri Yetiştirme Eğitim Projesi (KÜ-RE) ile katıldık. Bu proje ile geleceğimiz olan gençlerimiz; geleceğe pozitif umutlarla bakacaklar, kültürel bilincin yerleşmesine, bilimsel ve düşünsel gelişmesine de katkıda bulunmasına özgür düşünebilen, insan haklarını korumayı temel amaç edinen yurttaşlar yetişmesine önemli yararlar sağlayacağına inanıyoruz. Çünkü; eğitim, ülkenin kimlikli yeni bireyler yetişmesinin temel kaynağıdır. Sağlıklı nesiller oluşturmak için geçmiş ile gelecek arasındaki bağın güçlü kurulması gereklidir. Bunun için geçmişten geleceğe akıp gelen değerlerin üstüne, hızla yeni değerler ekleyebilecek çağdaş yöntemleri bulmak, geliştirmek, yerleştirmek zorundayız."

21 Şubat Cumartesi günü Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda saat 13,00'de başlayacak ve 5 hafta sürecek olan ve aralarında; "Geçmişten günümüze Malatya tarihi, "Taşınır, taşınmaz kültürel değerlerimiz", " Malatyalı değerlerimiz", "Doğal ve kültürel varlıklarımız" üst başlığıyla bir eğitim programı düzenleneceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız