SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:24:15
Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği
A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kültür varlıklarına ilişkin çalışmalarda devamlılığın sağlanması için hazırladığı ‘Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği’ Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamındaki taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarının rölöve, restorasyon, restitüsyon ve konservasyon projeleri, sokak sağlıklaştırma, çevre düzenleme projeleri ve bunların uygulamaları ile değerlendirme, muhafaza, nakil işleri ve kazı çalışmalarına ilişkin mal ve hizmet alımları yayımlanan bu yeni yönetmelik çerçevesinde devam edecek.

TMMOB tarafından 2009 yılında açılan davanın sonucunda Danıştay Dava Daireleri Kurulu tarafından yasa gereği söz konusu yönetmeliğin Kamu İhale Kurumu ve Maliye Bakanlığı ile birlikte hazırlaması gerektiği halde sadece görüş almak suretiyle yönetmelik hazırlanmasını uygun bulmadığından yürütmeği durdurma kararı almıştı. “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu Kapsamındaki Kültür Varlıklarının Rölöve, Restorasyon, Restitüsyon Projeleri, Sokak Sağlıklaştırma, Çevre Düzenleme Projeleri ve Bunların Uygulamaları ile Değerlendirme, Muhafaza, Nakil İşleri ve Kazı Çalışmalarına İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik” hakkında Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından alınan “yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması” kararı ile mevzuat boşluğu oluşmuştu. Danıştay’ın 18 Haziran 2013 tarihinde tebliğ edilen kararı üzerine, ihale ve sözleşme usul ve esaslarının belirlendiği bir yönetmeliğin bulunması zorunluluğundan hareketle çalışmalara başlayan Bakanlık yeni mevzuatı süratle tamamladı.

Maliye Bakanlığı ve Kamu İhale Kurumu ile birlikte hazırlanan “Kültür Varlıkları ihale Yönetmeliği” Sayıştay Başkanlığı’nın görüşü ve Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü’nün değerlendirme neticesinde 25 Temmuz 2013 tarih ve 28718 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız