SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kültürel Alanda İlk Rekor

A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından Malatya'da kırılan Guinness rekoru nedeniyle takdir belgesi gönderildiği bildirildi.
Malatya Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "İlimizde geçtiğimiz günlerde kırılan Guinness rekoru nedeniyle, Valiliğimiz Avrupa Birliği Bakanlığımızca takdir belgesi ile ödüllendirilmiştir. 12 Mayıs 2011 tarihinde Valiliğimiz öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve NT Mağazalarının işbirliğinde gerçekleştirilen "Aynı anda, aynı yerde, aynı kitabın aynı bölümünü yüksek sesle okuyan en çok insan sayısı" rekoru, 23 bin 822 kitapseverin katılımı ile Victor Hugo'nun ünlü sefiller romanı okunarak kırılmış; geçtiğimiz günlerde ise bu dünya rekoru Guinness yetkililerince onaylanarak tescil edilmişti. Söz konusu girişimimiz, son olarak, benzer gerekçelerle Avrupa Birliği Bakanlığı'nca gönderilen bir takdir belgesi ile onurlandırılmıştır. Avrupa Birliği Bakanımız ve Baş Müzakerecimiz Sayın Egemen Bağış'ın imzası ile Valiliğimize ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze gönderilen Takdir Belgelerinde; söz konusu rekorun, Türkiye'nin kültürel alanda almış olduğu ilk rekor olduğu vurgulanarak "insanımızın dikkatini okumanın önemine yöneltmesi yolundaki anlamlı mesajı" nedeniyle takdire şayan olduğu belirtilmiş; başta Valimiz Sayın Doç. Dr. Ulvi Saran olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Bulut ve kitapsever halkımıza tebrik, sağlık ve esenlik dilekleri dile getirilmiştir" denildi.
 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Ülkemizde ilgili çevrelerde geniş ve olumlu yankı bulan söz konusu rekorun, arzulanan tüm hedeflere ulaşılarak, kırılmasında halkımızın verdiği destek ve gönüllü katılımının önemi büyüktür. Kitapsever hemşehrilerimizin güçlü destek ve katılımı ile gerçekleştirilen bu rekorun aldığı tüm övgü ve takdirin, halkımıza ait olduğu bilinciyle kamuoyuna duyurulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız