SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kültürel Dayanışmalar Mevcut'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye - İtalya İşbirliği Günleri programı Malatya'da başladı.

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Malatya Müdürlüğü tarafından Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda düzenlenen seminerinin açılışına, Vali Yardımcısı Enver Erdem, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ticaret Borsası Başkan Vekili Gürsel Özbey, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Başkanlığı (KOSGEB) Malatya İl Müdürü Murat Seki, ABİGEM Malatya Müdürü Murat Ocak, İtalyan Ticaret Ataşesi ile birlikte İtalyan yöneticileri ile diğer ilgili ve yetkililer katıldı.
Seminerin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Enver Erdem, bu tür seminerlerin bilgilenme ve işbirliği bakımından önemli olduğuna dikkat çekerek, Avrupa Birliği (AB) projelerinin önemini anlattı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, büyük ve marka şehir olma yolunda ilerleyen Malatya'nın sosyal, kültürel ve ekonomik olarak daha da gelişmesi için atılan adımlara her zaman destek ve yardımcı olduklarını ifade etti.

ABİGEM Malatya Müdürü Murat Ocak ise, "Türkiye'nin AB üyeliğini destekleyen ülkelerin başında gelen İtalya, Türkiye'nin ikinci ticaret ortağı ve iki ülke arasındaki ticaret hacmi yılda yüzde 20'nin üzerinde artış gösteriyor. İtalya AB'ye açılmak isteyen Türk şirketleri için önemli bir kapıdır. İtalya, Türkiye'deki en büyük beşinci yabancı yatırımcı konumunda bulunuyor" dedi.
Türkiye ve İtalya'daki işadamlarının benzer ve ortak yatırım yapmalarına önayak olmak, sanayici ve sivil toplum kuruluşlarının sosyal, kültürel ve ekonomik hayata katkılarına köprü oluşturmak amacıyla düzenlenen seminerin yarın sona ereceğini söyleyen Murat Ocak, "İtalya ile Türkiye arasında önemli kültürel dayanışmalar mevcut. AB'ye giriş sürecinde bizi destekleyen ülkelerden birisidir. Türkiye'de 659 tane İtalyan girişimcinin yatırımları mevcut. İstihdam imkanlarını da düşünürsek. Ülke ekonomisine katkıları bir düşünün. Bu katkıların arttırılması için çaba gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.
Türkiye - İtalya İşbirliği Günleri programı yarın sona erecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız