SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kültürümüzün Önemli Geleneği..'

A- A+ PAYLAŞ

Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında kullanılan Vakıflar Haftası, bu yılda 05-11 Mayıs Günleri arasında “2008 VAKIF MEDENİYETİ SU ETKİNLİKLERİ” üst başlığıyla düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor.

Atatürk Anıtına Çelenk sunumu ve saygı duruşuyla başlayan Vakıflar Haftası, Vali Vekili İnci Sezer Becel ve Malatya Belediye başkanı Cemal Akın ziyaretlerinin ardından Özel İdare toplantı salonunda düzenlenen açılış programı ile devam etti.

Açılış programına Vali Vekili İnci Sezer Becel, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Daire Müdürleri, ESOB Başkanvekili Orhan Özbek, ESKKK başkanı Ali Evren, SMMMOB başkanı Bahadır Altaş, Muhtarlar Derneği başkanları Mustafa Eren ve Aliseydi Yücekaya, İl Genel Meclisi üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Vakıflar Bölge Müdürü Ali Seydi Akduman; “Vakıf-Vakfetmek; Türk-İslam kültüründe önemli yer tutan güzel bir gelenektir. Dünyanın bir çok ülkesinde de bu geleneğimizden etkilenerek çok çeşitli vakıflar kurulmuştur. Ama onların kurduğu vakıflar bizdekiler gibi tüm insanlığın hizmetinde değil de küçük grupların çıkarlarına hizmet etme niteliğindedir.” diye başladığı konuşmasını özetle “Kuraklığa dayalı Su sorunu son yıllarda dünyada olduğu gibi ülkemizde de hissedilmeye başlandı. Bu gerçekten hareketle Genel Müdürlüğümüz geçtiğimiz yıl Vakıf Medeniyeti ve Çevre Kültürü olarak ve bu yıl da Vakıf Medeniyeti ve Su Kültürü olarak kutlanıyor. Bilindiği gibi suyun kültürümüzde önemli bir yeri var” diye sürdürdü.

Bölge Müdürü Akduman, son olarak da Bölge müdürü olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Akduman özetle “ 1998’de kurulan Malatya bölge Müdürlüğümüz, 2002 yılına kadar içe dönük çalışmalarla geçirdi ve bu süreç içerisinde gerek araç gereç- gerekse de teknik ekip ve personelden yoksun olarak hizmet vermeye çalıştık. Ama 2002’den sonraki zaman diliminde sağlanan ekipman-araç gereç ve personel desteği ile dışa açılarak uhdemizde bulunan eserleri onarım-restorasyonlarına başladık. Ve bu eserlerin bir çoğunu yeniden toplumun hizmetine sunduk. Ayrıca 750 kişiye günlük sıcak yemek, 1050 aileye kuru gıda yardımı, 140 öğrenciye burs ve dar gelirli yoksul ailelere muhtaç maaşı bağladık” diye konuştu.

Malatya Belediye başkanı Cemal Akın’da yaptığı kısa konuşmada özetle “ Cemiyetin, huzuru- güveni ve barışının korunmasından hareketle Türk-İslam dünyasında vücut bulan Vakıfların yararları bütün dünyada görülmüş ve örnek alınmaya çalışılmıştır. Fakat başarılamamıştır yani kötü kopyası olmuşlardır. Vakıfların, cemiyetin tüm kesimlerine ‘Din-Dil-Irk’ ayırmayan bir ruhla hizmet etmesi ve cemiyet hayatında çok önemli yeri olmasına ve insanları birbirine kaynaştırmasına rağmen giderek bu ruh unutulmuştur. Bugünkü ortamda üst kattaki alt kattaki komşusunu tanıyamamaktadır, Vakıflar ruhuna bugün her zamankinden çok muhtacız.” dedikten sonra konuşmasını“ Başta küresel ısınma ve kuraklık olmak üzere yaşanan ve her geçen gün artan su sıkıntısı tüm insanlığı tehdit eder boyutlara gelmiştir. Çünkü suyun petrol veya maden gibi alternatifi yoktur. Alternatifi olmaması da suya ayrıca bir önem kazandırmaktadır.” diye bitirdi.

Törende ayrıca; vakıf kültürüne katkılarından dolayı Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Araştırmacı Yazar Hüseyin Çolak, Eğitimci Yazar Mehmet Gülseren, MEV eski şube başkanı Nuri Karakuş, Somuncu Baba Vakfı Başkanı Hamidettin Ateş ile İşadamları Affan Aksoğan ve Ahmet Özdemir'e plaket verildi.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız