SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kültürün Temelinde Din Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:00:39
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Müftülüğü tarafından 2013-2014 4. Dönem Tashih-i Huruf Kursunu tamamlayan bayan kursiyerler için mezuniyet töreni düzenlendi. 

Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Vali Vasip Şahin, İl Müftüsü Ümit Çimen, davetliler, kursiyerler ve kalabalık bir bayan topluluğu katıldı.

İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunması ile başlayan törenin açılışında konuşan İl Müftüsü Ümit Çimen, “Kursumuzun mezuniyet törenini bugün yaşıyoruz. Bugün kursiyerlerimizin en mutlu günü. Tashih-i Huruf konusu bildiğiniz gibi Kur’an-ı Kerimi güzel okuma kursu. Bizim medeniyetimizin temelinde Kur’an vardır. Tarihe iz bırakmış yüz akımız, insanlığa insani değerleri götürmüş ecdadımızın inşa ettiği o şahane, muhteşem medeniyetimizin özünde hiç şüphesiz Kur’an vardır. Ruhlarımızı Kur’an şekillendirmiştir. Kur’an ile şekillenen zihniyetimiz hep tarihte güzel şeyler bırakmıştır. Tarihte Kur’an medeniyetini biz insanlığa biz miras olarak bırakmışız. Kur’an’a hizmet ideali ile çıkmış bir milletin evlatlarıyız. Kur’an bilimleri üzerine kurulu başta Tashih-i Huruf kurslarımız son 40-50 yıllık bir geçmişe sahibiz. Diyanet İşleri Başkanlığımız o unutulmaya yüz tutmak üzere olan o ilmi, Kur’an ilmini adeta ucundan yakalamıştır” dedi.

Vali Vasip Şahin ise yaptığı konuşma da, “Cenab-ı Hak, ‘Bu Kur’an-ı biz indirdik, O’nu yine biz muhafaza edeceğiz, koruyacağız’ diyor. Bu muhafaza hem manası ile hem okunuşu ile gerçekleşiyor” dedi.

Kur’an-ı Kerim’in doğru okunmasının da önemli olduğunu vurgulayan Vali Şahin, “Hiçbir metin, hiçbir ilahi olsun olmasın, din kitabının bu derece usule uyun bir şekilde şahit olmuyoruz Kur’an-ı Kerim’den başka. Bu işi kademe kademe derinleştiren ve oldukça da fazla mesai sarf ettirmesini gerektiren bir ilmi var” ifadesini kaydetti.

Türk Milletinin Kur’an-ı Kerim’e büyük saygısı ve hürmeti bulunduğunu da aktaran Vali Şahin, “Bütün kültürlerin, bütün değerlerin temelinde o toplumların inançları yatar, Hak olsun, batıl olsun. Bizim coğrafyamızın, bizim insanımızın, bizim milletimizin kültürünün temelinde de din vardır, Kur’an vardır” diye konuştu.

Törende Tashih-i Huruf Kursu'nu tamamlayanlara Vali Şahin ve Müftü Çimen tarafından başarı belgeleri, gül ve birer çeyrek altın hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız