SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kulu İncitmeden Hizmet.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:31:49
A- A+ PAYLAŞ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Darende ilçesini ziyaret etti. 

Malatya Valisi Vasip Şahin, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık tarafından karşılanan Bakan Yılmaz, Somuncu Baba türbesini ile Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi’nin türbesini ziyaret ederek, dua okudu. Bakan Yılmaz burada Hulusi Efendi Vakfı tarafından yaptırılmakta olan camiyi de ziyaret ederek incelemede bulunduktan sonra, “Mescitleri ancak Allah’tan korkanlar ve Ahiret gününe iman edenler imar ederler” şeklindeki ayeti hatırlatarak, “Yapılan çalışmalardan dolayı kutluyorum. Allah emeği geçenlerden razı olsun” dedi.

Sokakta gezerek vatandaşlarla bayramlaşan Bakan Yılmaz, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan’ı ziyaret etti. Bakan Yılmaz, Gürünlü olduğunu hatırlatarak, “Ben hep şunu söylerim; Allah herkese Darende gibi komşu nasip eylesin. Biz Darende’den hiçbir zaman incinmedik, her zaman fayda gördük. Darende şelale ve meşale şehridir. İnsanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir. Yine güzel bir söz var, ‘Bu adem dedikleri, el ayak ile baş değil, adem manaya derler, suretine kaş değil.’ Biz insanı Allah’ın halifesi olarak biliyoruz. İnsana hizmet edersen, Allah’a hizmet etmiş olursun. Halk tabiri ile Halka hizmet Hak’a hizmettir. Sonuçta herkes bir ömür var, bu ömürde sonunda gideceksin. Yüzünün akıyla ulaşman lazım. Yüzünün akıyla ulaşırsan iki cihana bedel, yüz akıyla ulaşabilmek içinde Allah’ın yer üzerindeki halifelerini rızasını kazanabilmen lazım. Rızayı kazanabilmenin yolu da ona hizmetten geçiyor. Kırmadan, gücenmeden, incinmeden, incitmeden, incinsen de incitme diyenden ve incitme incitenden diyenden, başkası seni incitse bile ondan incinmeyeceksin, hata olur, kusur olur, başka bir şey olur, onu dahi görmeyeceksin. Buna insanı kamil mertebeleri derler. Dolaysıyla ‘Her gördüğünü hızır bil’ derler ya, olaki kalbini kırdığın kimse Allah nazarında sevgilisi. Ya öyle bir sevgili varsa, bir kıymet varsa Allah nazarında, o zaman vay haline. ‘Her gördüğünü Hızır bil’ güzel bir şey. Bestemi Yazgan’ın güzel bir sözü var, ‘Karışma hikmetine, dokunur gayretine. Sahibi hürmetine, kulu incitme.’ Bizim siyasette ve idarede kulu incitmeden kula hizmet yolunda gitmeliyiz” dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Darende Belediyesi’nin yatırımlarıyla ilgili olarak bilgi aldı.

Bakan Yılmaz’ın Darende ziyaretine Malatya Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, AKP Malatya İl Yöneticileri, Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan da eşlik etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız