SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kulübün Menfaati İçin Risk Aldım"

A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, Jahovic, Guilherme ve Bifouma’nın takımdan gidişleriyle ilgili yapılan eleştirilere cevap verdi. Gevrek, “24 puandaki bir takımın düşeceği hiçbirimizin aklından geçmezdi. O gün öyle bir şey olacağını düşünseydik, Jahovic’i kadro dışı bırakırdık, yine yollamazdık” açıklamasını yaptı.

Gevrek, Jahovic ve Guilherme’nin devre arasında Bifouma’nın ise 2019-2020 sezonunun bitimine haftalar varken takımdan ayrılmasına ilişkin yapılan eleştirilere cevap verdi.

Jahovic’in gönderilmesinin hata olduğunu kabul eden ancak Guilherme’nin takımdan ayrılmasında yapacakları bir şeyin olmadığını kaydeden Gevrek, “24 puandaki bir takımın düşeceği hiçbirimizin aklından geçmezdi. O gün öyle bir şey olacağını düşünseydik, Jahovic’i kadro dışı bırakırdık, yine yollamazdık. Bir nevi ‘Hata’ diyebiliriz ama Guilherme gidişi için bizim yapacağımız bir şey yoktu. Elimizde olan bir şey değildi. ‘Hatırlı kişi’ diyorlar ya böyle bir şey yok. Guilherme feshetti gitti. Bu adam bizden gitti. Zaten bize yar olmayacak. Bir kişi değil, 5-10 kişi aradı, ricada bulundular. ‘Bu işi çözün, size bir faydası yok’ dediler. Bu işi 460 bin Euro’ya çözdük. Hatır için Malatyaspor’da asla ve asla iş yapmadık, yapmayacağız. Hatırla gönülle iş olmaz. Futbolda hayatta olmaz. Birinin hatırı Malatyaspor’un üzerinden olamaz. Hatır içinde asla bir iş yapmadık” diye konuştu.

Gevrek, Bifouma’nın takımdan ayrılmak istediğini ifade ederek, “Bifouma pandemiden dolayı gitmek istedi. Zaten gelmek istemedi. Federasyona verdi. Hocayla birlikte ‘Kasımpaşa ve Göztepe maçlarını oyna, kazan, söz seni yollayacağız’ dedik. Zorla tuttuk. 5 milyon Euro’da verseler ben Bifouma’yı satmazdım. Böyle bir durumda 5 milyon Euro’da verilse, takım kümeye giderken asla satılmaz. Bifouma hocaya, ‘2,8 milyon Euro veriyorlar, bana kızabilirsiniz ama gitmek istiyorum. Ben ayağımı topa sokmaya korkuyorum’ demiş. Göztepe maçında oynamadı. Bu adama bu kadar para vermişler ne yapacaksınız? Hoca, ‘oynatmayacağım’ diyor. Oynatmamasında da kendince haklı çünkü oynamayacak. Yoksa Jahovic, Guilherme’de kamuoyu bu kadar üstümüze gelmişken, kendimi düşünsem Bifouma’yı yollar mıyım? Sırf nefsimi düşünsem yollamam. Kulübün menfaati için yine risk aldım. Herkesin ne söyleyeceğini biliyordum ama oynamayacaktı, fayda sağlamayacaktı. Fayda sağlayacağını bilseydik asla yollamazdık. Bifouma 2 milyon 850 bin Euro’ya transfer oldu. Bu adamın devre arasında 6 ayı kalmıştı ve bedava gidiyordu. Bunun 1,5 milyon Euro getir-götürü vardı. 2 milyon Euro yatırıp zaten her kulüp alabiliyordu. Kulübün eline geçecek net para 2 milyon Euro olacak” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

43 yorum yapılmış

  • EROL (3 yıl önce)
    Niye risk alıyorsun. Belediyeler para veriyor sen harcıyorsun. Onu ben de yaparım. Sen Malatyaspor a ne kadar para verdin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (3 yıl önce)
    “24 puandaki bir takımın düşeceği hiçbirimizin aklından geçmezdi. Bu nasıl bi anlayış ve düşünce.Böyle bibasın açıklaması olabilir mi.Sezon başlarken kimin şampiyon olacağı veya kimlerin küme düşeceği belli mi ki veyahutta kim kaç puan alınca kendini garantiye alıp kümede kalabiliyor.Acemice ve hesapsızca yapılan bi konuşma. Güzel bi söz aklıma geldi; sen eşşeği sağlam kazzığa bağla ,kaçarsa yine kaçsın derler.... Sen takımını oyucunla,yönetiminle,hocanla sağlama alacaktın bakayım bu takım düşermiydi.Bu haliyle düşseydi inan ki kimse sesini çıkarmazdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    Herkes gibi bende diyeyim. İSTİFA ET. BU MİLLET SANA TESEKKÜR ETSİN....
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (3 yıl önce)
    sevgili yorum yapanlar bu takımın borcu ne kadar fazla diyorsunuz ... Bi bakasanıza süper ligde hangi klubün ne kadar borcu var ? Oyuncular neden gitmek istiyor diyorsunuz ? Adamlar DEPREMDEN KORKUYOR neden gitsin yoksa ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziya (3 yıl önce)
    Bu yıl yaptıkların,söylediklerin,önümüzdeki yıl yapacaklarının söylüyüyeceklerinin garantisi gibi başkan.Hiç bir şey açık ve net değil.Bak ulusal medyada Şansal büyüka neler söylüyor neler.Bunlara nasıl cevap vereceksin?Evet hatalarım oldu dediğinde bunları bizim gibi ikna etmiş olduğunu mu düşüneceksin?Olmaz.Olmuyor.Sayın başkan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (3 yıl önce)
    Senin çapın işte bu kadar Adil Gevrek... ilk yarı 24 puan topla bize daha bir şey olmaz de hocayı gönder iyi topçuları gönder git ne olduğu bellisiz topçu getir sonra karaktersizlere denk geldik de.... Devre arası herkes takım güçlendirdi sen aldığın 24 puana güven takımı bu hale getir kafayı yememek elde değil senden vallah da billah da olmaz olmazzz olmazzzzzzzzz bırak git yeterrrrr....
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Gunlerden.beri.baskana.soylemedikleri.soz. Kalmadi.baskan.istifa.et.paralar.nerde..bu. Soylemleri.soyliyenler.takim.icin.kac.para. Verdiler.baskanin.hakkini.taktir.edin.ve.takima. Zarar.veriyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Elezığlı (3 yıl önce)
    Bunları açıklayacağınıza transfer yapın seson başlayacak
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Sen kendi şirketin için bu riskleri alır batırırmıydın? Klübü batırdın. Suçlu benim dedin. Hala hiç bir şey olmamış gibi klübü yönetmeye üstelik transfer yapmaya devam ediyorsun. Sen şirketini batıran müdürü görevde bırakırmıydın? Artık yeter. Nerede milletvekilleri, belediye başkanı. Bu konuya el atsınlar. Önce hesapları bağımsız denetçilere inceletip, yeniden bir olağanüstü genel kurul yapılsın. İnsanlarda bir onur ve gurur olmalı. Sahipsiz Malatya.
    0
    0
    Yanıtla
  • KOVID44 (3 yıl önce)
    Soylediklerinden bile kendini ele veriyor...o gitmek isyeyen futbolcular eger vizyonlu,kalitali bir yonetim olsaydı vallahi gitmezlerdi...adamina göre davranmislar....bir futbolcunun baska bir sebebi yoksa asla sezon ortasinda durduk yere takimi birakip kacmaz....bu yonetim 3 yılda hep aynı hikayeleri yaşadi.....yani bir an once ya istifa et..ya da saglam 2 iş adami al yanina...bu boyle gitmez ha gitmez...vallahi gitmez...inada gerek yok...kendini şehre tiksindirme.....anılarda iyi adam olarak kal...bu gidisat direk amator lig dir haaaa..olmuyor haaaa
    0
    0
    Yanıtla
  • beydağı (3 yıl önce)
    sn başkan her takım güçlenmek için risk aldı siz takımı zayıflatmak için aldınız, takım sizin yönetimsel başarısızlıklarınız yanlış kararlarınız ve birazda hakemlerin etkisiyle küme düşünce ortadan kayboldunuz. gördüğümüz kayseri başkanının çabalarıyla küme düşme kaldırıldı bu aşamada belki olmuştur ama medyaya yansıyan hiçbir çabanızı açıklamanızı duymadık, en iyisi bırakmanız hiç istemeyiz ama olası başarısızlıkta Malatyaya gelecek yüzünüz kalmaz, gelir gider durumunda sözün değil belgenin geçerli olduğunu hatırlamakta fayda var. devlet sırrı gibi saklamayın elinizde varsa belge kamuoyuyla paylaşıp kendinizi aklayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • New malatya (3 yıl önce)
    Onu bunu bırakın kalmasına kalacaksınız transfere başlayın. Sivas Antalya diğer takımlar alacaklarını aldılar biz yine iyi oyuncuların başka takımlara gitmesini bekliyoruz. Antalya çok iyi kadrosuna rağmen iki günde Serdar Gürler , orgil, vs.vs aldı. Biz bu rezil kadromuza rağmen hâlâ uyuyoruz adil gevrek kusura bakma aynı tas aynı hamam sende hiç bir değişiklik yok yine taraftarı kanser edecek ve küme dusureceksin bu takım yine düşmeye oynarsa bu defa kurtulamazsn
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (3 yıl önce)
    Bu şehir seni hak etmiyor başkan . Bırak gitsin de insanlar kıymetini anlasın
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim öğretmen (3 yıl önce)Emre isimli kullanıcı yorumuna
    Zaten bir sen bir de adil gevrek ne çıkarın var söyle. Beleş bilet için mi yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu memleket (Şimdi Türkiye)bir Adil gevreği birde seni anlıyamadı!
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu Şehir seni hak etmiyor adil başkan.Seni bir tek emre anlayabilmiş..Ne malatya (Şimdi de tüm Türkiye)Kıymetini anlamıyor başkan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (3 yıl önce)
    Futbolcuyu teknikdrektörü . Takımda ve malatya kentinde tutamayan başkan ve yönetim. Ben başkanlık yapıyorum demesin. 87-88- 89- yıllarında karlosları. Sercinyoları. Ünalları.. feyzullahları. Şehmuzları malatyada tutuyorlardı. Ve gitmek istemiyorlardı. Demek adil gevrek ve yönetim vasat yönetim .
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim öğretmen (3 yıl önce)
    Hatırı sayılı kişiler sen dedin adil efendi. Görende masum diyecek. Hiç inandırıcı değil. #AdilGevrekİstifa #AdilGevrekParalarNerde
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğer öğretmen iseniz yorumunuz size hiç yakışmamış, Gerçekten öğretmen iseniz yetiştirdiğiniz çocukların vay haline,
    0
    0
    Yanıtla
  • Codi44 (3 yıl önce)
    Malatyamiz kukla olmuş...bifuma yonetimi parmağında oynatmis....vay yonetim vay....malatyamiz freni patlamış kamyon misali....yönetim zayıf olur ise futbolcular takimi çiftlik gibi sabote eder....
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (3 yıl önce)
    Hangi yüzle taraftarın karşısına çıkacaksın Adil GEVREK , istifa et .
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (3 yıl önce)
    Lig den düşme kalksa bu konuşmaları yapabilecekmiydin Basın açıklaman resmen önceden hazırlanmış bir şov o taraftar derneği yönetimini swn kurdun bir çoğu Tribünle alakası bile yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (3 yıl önce)
    Bu kadar başkan adayı gelip kuyruğa girmişken bencede istifa et başkan. Bu takımın taraftarı rahmetli Nurettin Soykan gibi insana ayakkabı fırlatıp hakaret etti. Sanamı etmeyecek. Gidip ticaretini yapıp para kazanıp çoluk çocuğuna vakit ayırmak dururken sonunda hiçbirşey elde etmeyeceğin, strese girip sağlığını bozacağın şeylerin peşine düşme kimseye yaranamazsııııııııın. Sen git, bugüne kadar kimsenin tanımadığı kişiler gelip bizi şampiyon yapar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (3 yıl önce)
    Sayın başkanım lütfen bırakın artık, konuştukça batıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Bu konuşmayı ligden düşme iptal olmadan yapsaydın ya şimdi rahatlayınca yok şöyleydi yok böyleydi. 24 puan ile düşmez diye düşünmüş. Bu işler düşünme ile olmuyor. Ama ben başkanın planını anladım. İstifa etmem bu sene beceremedim inşaallah seneye düşürüp öyle gideceğim diyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yousef (3 yıl önce)
    Sen hala konusuyor musun? Ve hala seni dinleyen, inanan ve önemseyenler var mı? Bu kadar çok Malatyaspor menfaati düşünüyorsan neden istifa etmiyorsun? Daha neyi bekliyorsun?
    0
    0
    Yanıtla
  • Polat (3 yıl önce)
    Takimin kasasini bosaltip gider etik olan da budur, ne de olsa 2.lig den cikarmis sonra batirmamis
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Bu adam başkanlıgı bırakmazsa kombıneyi yeniliyemıycem bu kadar basit .
    0
    0
    Yanıtla
  • Sürgülü Ali (3 yıl önce)
    Sivas’ı örnek alın transferleri ona göre yapın,teknik dikertörün gönderlmesi lazım yoksa yine takımı küme düşürür.nokta transferler gerekiyor gelipte yedek olacak oyuncu asla alayın.kısacası ilk on arasına girecek bir takım istiyoruz.yoksa bizi yine kanser edersiniz veselam
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (3 yıl önce)
    Yeni Malatyaspor'un menfaati için İSTİFA et.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Ortalarda yoktun hala konusabiliyorsun başkan sözün bittiği yerdeyiz kulüp zaten Malatya'da birilerinin özel şirketi gibi bu saatten sonra ne yaparsan yap.
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (3 yıl önce)
    İstifa et.
    0
    0
    Yanıtla
  • DONDURMACI (3 yıl önce)
    Valla Klübün menfati için Borçsuz Kasası Paralarla Dolu olan Takımın Kasasını Tam takır ettin Gırtlağa kadar borca soktun Bravvvvo Ve yine Klübün menffati için Takımın Bel direği olan Para eden oyuncularını sattın Paralar nerde bilen yok ve Yine Takımın menffatti için Takımı Düşürdün veTakımın menfati için Hala uğraşyorsun hala baştasın ve Diyorlarki sen olmadık küfürler olmadık Beddualar yiyiyorsun ve Klübün menfati için
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen dondurmanı yapmaya devam et.Futbol senin sahan değil.Çünki mesnetsiz yorum yapıyorsun.Sanki miliyonları bağışlamışsın hesaptan bahsediyorsun.Artık kimse kafasına göre hareket edemez.Genel kurulu divan kurulu, TFF. ve UEFA denetimi var. Bunları bilmeden yazıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın Adil Gevrek in Avukat ı Cengiz gayet güzel konuşmuş dondurmacı sayın Adil Gevrek Trolü Cengiz nikine artık Avukat Cengiz yaz ne söylense yönetime cevap veriyorsun gerçek isminle yaz Adil Gevrek in kaçıncı kuşak akrabasısın ya da hangi yöneticisin
    0
    0
    Yanıtla
  • Sn Salih bey sizde de yetersizlik var.Üsteki yorumumda Adil Gevrek’ten hiç bahsetmeden genel prösödörden bahsediyorum.Benim Adil Gevrek umrumda değil Ancak düşmanlığım da yok.Defalarca yazdım benim derdim Malatyaspor.Garebet atma çamur atmak camiaya fevkalede zarar veriyor.Dedikodu üretim merkezleri birin üzerine on koyup yönetimde takımıda camiamıza yıpratıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Siz neden! her yorumunuza ben adil gevreği tanımam bilmem diye başlıyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın yeterli zat ı muhterem cengiz senin yeterliligin nedir, nereden kaynaklanıyor. Bize anlat da okuyalım. Eleştiriyi Başkanın adil gibi küstahça reddetmissin..Kesinlikle akrabaligin ya da yandasligin var. Seni de adili de Allah' a havale ediyorum..İnatçı, ketum adil bu başkanlığı lig baslayinca en fazla beş hafta sürdürebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilmeden sallayarak eleştiri yaparsanız dedikodu üretirseniz o küstahlığın daniskası nı yapmış olursunuz.Adil Gevrek’i canlı olarak hiç görmedim tanımam.Doğruları söylemem için tanımam veya akrabası olmam.mı gerekiyor?Takımın gelirlerini kendinizce biliyorsunuz da giderlerini neden bilmiyorsunuzİ işinize nasıl gelirse öyle yorumluyorsunuz.Ben hesaplar konusunda büyük ölçüde yanlış olmadığını düşünüyorum.Şayet iç etme saklama gibi şeyler.varsa, yapanın Allah belasını versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)Cengiz isimli kullanıcı yorumuna
    ortada bir yönetim başarısığı zaafiyeti var başkan kendusi hatalı olduğunu kabul edip özür diliyor, kraldan daha çok kralcı olan şakşakçılar kabul etmeyip savunmaya çalısşıyor, çok enteresan bir durum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz efendi,Futbol belliki tam anlamıyla sizinde sahanız değil.Öyle olsaydı bu takım bodoslama küme düşmezdi..Bize futboldan anlamıyanların bu işe girdiklerini bu yönetim gösterdi. evet bu yönetime milyonları verdi bu millet. Belediyenin vatandaşdan aldığı bu paralar nerede yönetim ne yaptı?Her yorumun başında Ben adil gevreği ne bilirim ne tanırım diyorsun ya.Konu paraya gelince niçin ortaya çıkıp savunmaya geçiyorsun.Sen avukatımısın?Bırakın uefa, tff herşeyden haberimiz var.O futbolcular bu takımı neden şikayet ettiler.?Keyiflerinden değilmi?Cevap veremediğiniz de millete anlamıyorsunuz,bilmiyorsunuz şeklinde cevap veriyorsunuz..Madem konu para olunca yorum yapıyorsun.Madem bu konuda her türlü bilgiye sahipsiniz.Niçin bu klüp haftalarca aşağı doğru inerken, o engin bilginizle durum tesbiti yapmadınız?
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (3 yıl önce)
    Adil senin ruh sağlığın hiç iyi değil. Söylediklerini sürekli inkar ediyorsun. Hatırı sayılır kişiler araya girdi dedin ya..neden inkar ediyorsun. Birçok meselede söylediklerini inkar ettin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (3 yıl önce)Serdar isimli kullanıcı yorumuna
    Serdar bey konuşmaya değmez başkana ses çıkarmayan divan siyasiler ve belediye başkanı başkandan daha fazla sorumludurlar .
    0
    0
    Yanıtla