SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kulübüne Başkan Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:27:06
Kulübüne Başkan Oldu
A- A+ PAYLAŞ
Geçen sezon Bank Asya 1. Lig’e düşen Samsunspor’un olağanüstü kongresinde başkanlığa eski futbolculardan Emin Kar seçildi. 
 
Samsunspor’da 3 kez ertelenen olağanüstü genel kurul, Canik Kültür Merkezi’nde yapıldı. Yapılan kongreye Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş ve delegeler katıldı.
 
Çoğunluk aranmaksızın yapılan kongrede söz alan Samsunspor üyesi İzzet Altuntaş, “Samsunspor’un kurtuluşu kayyumdadır” görüşünü savundu. 
 
Samsunspor’un her yıl yaşadığı tabloyu bu yılda yaşadığını belirten AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, “Bugün konuşulanları dinlediğimde 2008 yılını hatırladım. Görüyorum ki bütün fatura bir önceki yönetim Erkut Tutu ve yönetimine kesilmek isteniyor. Bugün bu zor şartlarda divana liste verecek Samsunspor’un kaptanlarından Emin Kar, burada çıkıp 1 sene sonra aynı şekilde yargılanacaksa, niye Samsunspor’a sahip çıktığının hesabı bir gün sonra Emin Kar kardeşimiz acı bir şekilde verecekse, lütfen Emin bey divana liste vermeyin. Her yıl insan kaybediyoruz. İnsanı kaybetmek en kolay şeydir. Önemli olan onu kazanmaktır” dedi. 
 
Valilik olarak Samsunspor’a her türlü katkıyı yapma gayreti içersinde olduklarını ifade eden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Bugün Samsunspor yeni bir kongre ile yeni bir döneme giriyor. Bu takımın Süper Lig’e nasıl çıktığını ve nasıl düştüğünü bu kentin sorgulaması ve değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Herkes iyi niyetle görev yapmıştır. Ama bazen şartlar arzu edildiği gibi gelişmemiş ve oluşmamıştır. Samsun, Türk futboluna önemli hizmetler yapmış bir kenttir. Samsunspor’un en önemli ihtiyaçlarından birisi maddi kaynaklar. Maddi kaynakların sağlanmasında da Samsun’un bir bütün olarak görmek ve herkesin kendi gücü oranında Samsunspor’a destek vermesi kanaatindeyim” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından başka aday çıkmayınca Emin Kar, listesini divan kuruluna sundu. Yapılan açık oylama ile Emin Kar, Samsunspor Başkanı seçildi. 
 
Samsunspor’un kayyuma gitmemesi için aday olduğunu kaydeden Samsunspor’un yeni başkanı Emin Kar, “Ben ilk günden beri söylediğimin arkasındayım. Eğer bu takıma bir aday çıkmaz ise, bu takımın kayyuma gitmesi taraftarı değilim. Ben adayım, demedim. Eğer Samsunspor için bütün çareler tükenecekse ve takım ortada kalacaksa ömrümü Samsunspor’a adamış ve bu şanlı formayı da giymiş, kaptanlık şerefini taşımış eski bir futbolcusu ve daha öncesinde iyi bir Samsunsporlu olarak görevde kaçma şansımız olamaz demiştim. Gönül isterdi ki Samsunspor çok daha rahat bir ortamda bulunsun ve bu göreve talip olmak bu kadar zor olmasın. Samsunspor benim ya da kişilerin değil, Samsunspor hepimizin. Ben veya arkadaşlarımız buraya kavga etmeye gelmedik. Camiada bir barış ve bütünlük oluşturmamız gerekiyor. Lütfen herkes buna bir katkı sağlasın. Samsunspor için fedakarlık yapma zamanıdır” ifadelerini kullandı.
 
Daha sonra Samsunspor’un yeni başkanı Emin Kar tebrikleri kabul etti ve Canik Kültür Merkezi dışında bekleyen Samsunspor taraftarlarını selamladı.
 
Samsunspor’a başkan seçilen Emin Kar’ın listesi şu şekilde oluştu, Emin Kar, Erdem Eynel, Ayvaz Yılmaz, Hayati Ergür, Tayfun Yüce, Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, Akın Üner, Nilşah Alptekin, Mehmet Yılmaz, Turgut Koldere, İsa Kınık, İbrahim İnan, Ali Kemal Gedikli, Mehmet Tusan Çakır, Akan Yüksel, Basri Kul, Recep Hun, Ruşen Okul, Doğan Atlı ve Mehmet Bank.
 
1989 yılında Samsunspor’un Malatya deplasmanına giderken Havza ilçesinde geçirdiği kazadan sonra sakat kalan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan Emin Kar, kulübün kayyuma gitmemesi için elini taşın altına koyarak başkan seçildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız