SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuluncak Heyeti'nin Temasları

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:04:43
Kuluncak Heyeti'nin Temasları
A- A+ PAYLAŞ
Kuluncak İlçesi'nden Ankara'ya giden heyet ile Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yatırımlarla ilgili destek ve bilgi almak için çeşitli kuruluşları ziyaret ettiler. 
 
Kuluncak İlçe Başkanı Nurettin Akbulut, Sofular Belde Başkanı Kamil Çelik, İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Kılıç, Kuluncak Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Kaya’dan oluşan bir heyet, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Orhan Erdem ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ı makamlarında ziyaret ettiler. 
 
KAPASİTE ARTIRIMI SÖZÜ
 
Milletvekili Çalık, Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile yapılan görüşme sırasında, Kuluncak'a tam teşekküllü halı saha için destek istedi. Yakınca Beldesi'nin spor kompleksi kapasitesinin artırılması konusunu da gündeme getiren Çalık, 250 kişilik olan stadın 500 kişilik kapasiteye yükseltilmesiyle ilgili Genel Müdür Mehmet Baykan'dan gerekli sözü aldı. 
 
YOLLARDAKİ ŞARTLAR İYİLEŞTİRİLECEK
 
Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turan’a yapılan ziyarette ise Kuluncak’ı Hekimhan’a bağlayan yolun çok dar ve virajlı olması, madencilik dolayısıyla var olan ağır vasıta araç trafiğinin yoğunluğu gibi sebeplerle yol tahribatının ve sık yaşanan kazalar görüşüldü.  Genel Müdür Turan, Hekimhan-Kuluncak arası 30 km’lik yolun yeniden yapılarak şartlarının iyileştirilmesi için proje ihalesine çıkarılacağını ve 2013 bütçesine dâhil edilmek suretiyle gerekli hassasiyetin gösterileceğini söyledi. 
 
"YURT VE ÖĞRETMENEVİ YAPILSIN"
 
Heyet son olarak Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’i ziyaret etti. Milletvekili Çalık, burada yaptığı konuşmada, Malatya’ya 110 km uzaklıkta ve dağlık arazi üzerine kurulmuş bir ilçe olarak eğitim öğretim faaliyetlerinin çoğunlukla taşımalı olarak sağlandığını ve bağlı köy ve mezraların uzaklığı sebebiyle kış aylarında öğrencilerin büyük sıkıntılarla okula ulaştıklarını söyledi.  Hava koşulları ve yol şartları sebebiyle bu kış 4 hafta boyunca 400 öğrencinin okula gidemediğini, özellikle de kız öğrencilerin bu konuda büyük zorluk yaşadığını belirten Çalık, Kuluncak’a birer kız-erkek öğrenci yurdu ve öğretmen evi yapılması talebinde bulundu. 
 
"ÖĞRETMEN LOJMANI YAPILABİLİR"
 
Çalık'ın sözlerinin ardından konuşan Bakan Yardımcısı Erdem, "Yurtlar konusunda gerekli hassasiyetleri göstereceğiz. Projeleri 2013 yılı bütçesinde değerlendirilebilir. Öğretmenevi yerine ise öğretmen lojmanı yapılabilir. " ifadelerini kullandı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız