SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuluncak'ta Jeotermal Sondaj

0
Güncellendi - 2016-01-14 02:48:48
Kuluncak'ta Jeotermal Sondaj
A- A+ PAYLAŞ

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Orta Anadolu 4. Bölge Müdürlüğü’nün Kuluncak ilçesinde Malatya Jeotermal Enerji Aramaları Projesi kapsamında başlattığı sondaj çalışması için dev bir platform kuruldu. Türkiye’nin sayılı sondaj platformlarından birisini Kuluncak’a gönderen MTA’nın çalışmalarda hedeflediği sonucun çıkması halinde hem Kuluncak, hem de bölge için yeni bir ekonomik ve istihdam kapısı açılacak. MTA’nın yaklaşık 1 milyon 600 bin TL bütçe ayırdığı projenin Haziran veya Temmuz 2015’de sonuçlanması bekleniyor.

3 PROJE GELİŞTİRİLEBİLİR

MTA Orta Anadolu 4. Bölge Müdürlüğü’nün Kuluncak ilçesinde envanter taraması, jeolojik ve jeofizik etüt çalışmaları ile jeokimyasal analiz çalışmaları yapılarak sahanın potansiyelinin belirlenmesi sonucunda Jeotermal sondaj çalışmasını başlattığı öğrenildi. MTA’nın kurduğu platform ile yapacağı çalışmada 1.600 metre derinliğin hedeflendiği öğrenildi. Sondaj sonucunda çıkacak olan termal suyun sıcaklık derecesine göre; Kuluncak’ta termal tesis, seracılık ve ısıtma amaçlı projelerin geliştirilebileceği kaydedildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • mahmut karakaplan (8 yıl önce)
    İyi bir proje çalışmalarınızda başarılar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yüksel yıldırım (8 yıl önce)
    Allah rızka kefil olduğunu buyuruyor. Bu projenin hayata geçirilmesi için, çalışan çaba sarf eden, yardım eden, emeği geçen herkeste, Allah razı olsun. İnşallah beklentilere cevap verecek veriler oluşur. o yörenin makus kaderi, diğer yer altı zenginliklerininde su yüzüne çıkartılmasıyla , her şey çok daha değişik olacak. ülkemizin gelişmesine çok büyük katkılar sağlayacaktır.
    0
    0
    Yanıtla