SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Külünk; "Malatya Özel Bir Şehir"

0
Güncellendi - 2016-02-24 15:59:16
Külünk;
A- A+ PAYLAŞ

AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyarete, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP İl Başkan Yardımcısı Miraç Göçmez, Türkiye Gençlik Kulüpleri Federasyonu ve Milli Türk Talebe Birliği Malatya Şube yönetimi de katıldı.

Milletvekili Metin Külünk konuşmasında; “Türkiye Gençlik Kulüpleri Federasyonu Malatya Şubesi ve Milli Türk Talebe Birliği Malatya Şubesi’nin davetlisi olarak buradayım. Geliş sebebim Türkiye’nin son derece önemli bir başlığı olan anayasa değişikliği ve sistem değişiklikleri tartışmalarında düşüncelerimizi Malatyalı kardeşlerimizle ve genç evlatlarımızla paylaşmak. İstanbul’da, Ankara’da konuşulanları Malatya’ya taşımak ve toplumsal duyarlılığı yükseltebilmek için inandığımız doğrultuda sorumluluğumuzu yerine getirmek üzere buradayız. Bu vesileyle tabiî ki şehre gelindiğinde şehre ait değerlere merhaba demek, onlara ortaya koydukları gayretlerden dolayı teşekkür etmek, onları tebrik etmek de bizim Anadolu değerlerimizin bize yüklediği misyondur. Bu misyonumuzun bir gereği olarak da Battalgazi Belediye Başkanımızı yerinde ziyaret etmek, gayretlerinden dolayı teşekkür etmek, Malatya’nın bu ülke için ifade ettiği mananın öneminin farkında olmalarından dolayı da ayrıca şükranlarımızı ifade etmek için buradayız. Malatya özel bir şehir. Bireysel anlamda benim dünyamda da çok değerli bir şehir. Türkiye için son derece stratejik değeri olan bir şehir. Bu şehirde emek veren her bir yönetici arkadaşımız bilmeliler ki Türkiye’ye hizmet veriyorlar. Türkiye’nin bütünlüğüne, Türkiye’nin bu coğrafyada güçlü oluşuna hizmet veriyorlar. Kendilerini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise , “Sayın vekilimi Malatya’mızda görmekten ve ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Kendileri nezaket göstermişler. İncelik göstermişler bizleri ziyaret ettiler. Milli Türk Talebe Birliği Gençlik teşkilatının davetlisi olarak kendilerini Malatya’ya davet etti. Bu arada kendilerinin ifade ettiği gibi bizlerde Şehrül emin olarak Malatya ve ilçelerine hizmet etme noktasında gayret gösteren insanlarız. Hakikaten Malatya’mız önemli bir merkez. Biz Malatya’yı tarif ederken Anadolu’yu Anayurt yapan yerin adı Malatya’dır diyoruz. Sayın Başbakanımızın Malatya ziyaretinde buna doğru bir ekleme daha yaptı. Biz Anadolu’yu Anayurt yapan Battalgazi’ye Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehri diye tarif etti. Türk İslam tarihine baktığınız zaman bir Battalgazi Destanı var, bir Danişmend Gazi destanı var. Her iki destan kahramanın doğduğu, büyüdükleri, yaşamaları ve temayüz etmeleri ve temayüz ettikleri yerlerde Malatya toprağıdır. Mevlanaların, Saadettin Konevi’lerin, İbn-i Arabi’lerin de ders ve eğitim gördükleri ve Büyük Selçuklu Devleti’nin, Anadolu Selçuklu Devleti’nin oluşmasında da önemli bir merkez. Alaaddin Keykubat’ların, Gıyasettin Keyhüsrev’lerin yetiştiği önemli bir merkez. Bunu biz vebal ve vecahat diye tabir ediyoruz. Burada görev yapmak hem vebaldir, hem vecahattir. Sorumluluğun idrakinde olmadığınızda bunun vebali altında ezilme durumundasınız. Sorumluluğunuzun bilincinde, belediye başkanlığının sadece 5 yıl içinde sınırlandırılmayarak, nasıl geçmiş bin yılların Belediye Başkanı ve gelecek yüzyılların nasıl belediye başkanı olurum vizyonu içinde hareket ettiğiniz takdirde sorumluluk duygusu içinde hareket ettiğinizde, sorumluluğunuzun bilincinde olursunuz. Bizimde milletten aldığımız teveccühün karşılığı olarak topluma bu anlamda gayret etme çabası içindeyiz. Geçmişi geleceğe taşıyarak marka şehirden çok, kimlikli, kendi belleğini koruyan ve kendi hafızasını koruyan bir şehir profili ortaya koymak gayreti ve çabası içindeyiz. Özellikle geçtiğimiz bu süreç içinde Türkiye’de sosyal barışın dumura uğratılması konusunda gayret ve çabalar var, tarihten gelen dostluk ve kardeşliğimizi zedelemek isteyenler var. Suni tohumlarla bölüp parçalamak isteyenler var. Buna müsaade etmeyeceğiz, müsamaha göstermeyeceğiz. Fitne fesat tohumlarının yeşermesine imkan vermeyeceğiz” dedi.

Kaynak : Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız