SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Kulüp-Okul Futbolu” Projesi...

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:04:17
“Kulüp-Okul Futbolu” Projesi...
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadın Futbolu Müdürü Dr. Erden Or, Malatya’da “Kulüp-Okul Futbolu” projesini hayata geçireceklerini söyledi. 

“Kulüp-Okul Futbolu” projesi kapsamında Malatya’ya gelerek, çeşitli temaslarda bulunan TFF Kadın Futbolu Müdürü Dr. Erden Or, TFF Malatya Bölge Müdürlüğü’nde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Erden Or, TFF olarak kadın futbolunu yaygınlaştırmak amacıyla farklı illerde birçok projeyi hayata geçirdiklerini kaydederek, çalışmalar kapsamında Malatya’da da kadın kulüpleriyle okulları bir araya getirdiklerini söyledi.

Malatya’da, “Kulüp-Okul Futbolu” projesi hayata geçireceklerini ifade eden Erden Or, “Doğu’da bayan futbolu çok hızlı bir şekilde yaygınlaşmaya başladı. Bunun asıl sebebi, kızlar için kadın futbolunun yeni bir açılım olmasıdır. Onların hem sosyal hem de eğitim hayatlarında yepyeni bir olgu açıyor. Büyükşehirlerdeki kızlarımızın önlerinde hem sosyal hem de spor açısından pek çok seçenek var. Birçok spor branşına katılabiliyorlar. Veya gündelik hayatlarında sinema, tiyatro gibi alternatifleri var. Doğu illerimizde de kadın futbolu, kızlarımız için bir seçenek haline gelmeye başladı. Bizde bu olayı zaten hem spor hem de sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. Bu anlamda da Doğu illerimizde yeni kadın takımlarımızın kurulması bizleri çok sevindiriyor” dedi.

Kadın futbolunu şehrin bütününün sahiplenmesi gerektiğine vurgu yapan Or, “Birkaç kişinin çabalarıyla kadın futbolunu yönetmek ve başarılı olmak çok zor. Malatya’da, TFF Bölge Müdürlüğümüzün olması, kadın futbolunun yaygınlaştırılması noktasında önemli bir rol oynuyor. TFF Malatya Bölge Müdürümüz Fahrettin Eserdi de, kadın futbolunun geliştirilmesi yönündeki çalışmaları destekliyor. 'Kulüp-Okul Futbolu' projesini Malatya’da yürütme kararını almamızdaki en büyük sebepte budur” diye konuştu.

Erden Or, 'Kulüp-Okul Futbolu' projesini Türkiye genelinde 6 ilde yürüttüklerini kaydederek, “Malatya’da 6 tane okulla, Malatya Bayanlar Spor Kulübünü bir araya getireceğiz. Okul takımlarına antrenman için ihtiyaç duydukları malzemeleri TFF olarak biz sağlayacağız. Ve bu öğretmenlerin çalışmalarını, Malatya Bayanlar Spor Kulübü koordine edecek. Ayda 2 defa da bütün o çalışmaları gerçekleştiren öğrenciler, düzenlenecek olan festivalde bir araya gelecek. Amacımız burada yeni oyuncuların ortaya çıkmasıdır. Biz TFF olarak altyapıya çok önem veriyoruz. Bunun sonucunda da tabi ki yeni kulüplerin Malatya özelinde kurulması, mevcut kulübün altyapısını yaygınlaştırması ve uzun vadede de Malatya’dan milli takıma oyuncu gelmesini sağlayacak bir süreç olacak” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız