SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kulüpler Siyasi Baskı İddialarını Kabul Etmiyor...

A- A+ PAYLAŞ

Spordan sorumlu Devlet Bakanı M. Ali Şahin'in, TFF başkanlığına aday olan Haluk Ulusoy aleyhine sert çıkışı yarın başlayacak olan genel kurul öncesi kamuoyunu sarsarken, Süper Lig'de yer alan kulüplerin yöneticileri siyasi bir baskının söz konusu olmadığı görüşünde birleşti.

Futbol Federasyonu, 19-20 Ocak tarihlerinde Ankara'da yapılacak olağanüstü genel kurulda 37. başkanını seçmeye hazırlanırken kulüpler de yavaş yavaş saflarını belli etmeye başladı. Spordan sorumlu Devlet Bakanı M. Ali Şahin'in, Haluk Ulusoy hakkında süren davaları gerekçe göstererek, "Ulusoy aklanmadan aday olmamalı." şeklindeki açıklamaları kamuoyunda ‘Hükümet futbola el koydu.' şeklinde algılandı. Daha önce Ulusoy'a destek veren birçok kulüp, Bakan’ın sert çıkışının ardından Ayhan Bermek'in tarafına geçti. Ancak bazı kulüp yöneticileri, Bakan Şahin'in Ulusoy aleyhine yaptığı çıkışı siyasetin spora kısmi müdahalesi olarak görse de genel olarak siyasi bir baskının söz konusu olmadığı görüşünü savunuyorlar.

F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş ve Trabzonspor camiaları kendilerine yönelik siyasi bir baskının söz konusu bile olamayacağını belirtirken, bazı Anadolu kulüplerinden ilginç açıklamalar geldi. A.Gücü Başkanı Cemal Aydın siyasetin futbola el attığını düşünenlerin başında geliyor. Aydın, "Siyasi baskılar, insanları bıkkınlığa sürüklüyor. Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık başkanlığı bıraktı, Celal Doğan da ayın 23'ünde başkanlığı bırakacak. Ben de Ankaragücü başkanlığımı yeniden gözden geçirmeye başladım." derken, G.Antepspor Kulübü Başkanı Celal Doğan, Bakan Şahin'in yaptığı açıklamalarla demokratik hakkını kullandığını söyledi. Doğan, "Biz demokrasiyi içimize sindiremiyoruz." dedi.

G.Saray Kulübü Asbaşkanı Ergun Gürsoy da konuya hayli ilginç bir üslupla yaklaşanlardan. Gürsoy, "Madem Sayın Bakan’ımız Ulusoy'a karşı geliyor, demek ki bir bildiği var. Başbakan’ımızın gösterdiği işarete biz de saygı göstereceğiz. Başbakanımıza bir Futbol Federasyonu başkanı da feda olsun." şeklinde konuştu. Kayseri Erciyesspor Başkanı Enver Kemaloğlu da kendilerine siyasi bir baskının olmadığının altını çizdi. Kulüp yönetiminde 24 kişinin yer aldığını ifade eden Kemaloğlu, "Yönetimde ANAP, MHP ve CHP'li arkadaşlar da var. Aldığımız karar gereğince Anadolu kulüplerinin önünü açacak bir yönetimin görev almasını istiyoruz.” dedi.

Bunun yarı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal da siyasetin spora müdahale ettiğini savunuyor. Sporun kendi iç kuralları ve kadroları içerisinde demokratik bir anlayışla çalışmasında yarar olduğunu belirten Baykal, “Futbol dünyasının özerkliği hükümete fazla gelmiştir. İki gün sonraki seçimlere müdahale etmek doğru değildir. Türk futbolunu böldüler.” ifadelerini kullandı. Spor Servisi

NİHAT ÖZDEMİR (F.Bahçe İkinci Başkanı)

Federasyon seçimlerine her- hangi bir şekilde siyasetin bulaştığını düşünmüyorum. Belli bir ismi destekleme-miz yönünde telkin, uya- rı, ima, baskı vesaire, hiçbir şey almadık. Uygulanmadı da.

ERGUN GÜRSOY (G.Saray İkinci Başkanı)

Hükümetten siyasi bir baskı görmedik. Madem Sayın Bakanı’mız, Haluk Ulusoy'a karşı geliyor, demek ki bir bildiği var. Başbakan’ımıza bir futbol federasyonu başkanı da feda olsun, öyle değil mi?

KEMAL GENCER (Beşiktaş Basın Sözcüsü)

Futbol Federasyonu başkanı seçimleri ile ilgili henüz bir karar vermedik. Aramızda yapacağımız bir toplantı sonrasında kararımızı açıklayacağız. Başkan Yıldırım Demirören'in de görüşlerini alacağız.

İ. HACIOSMANOĞLU (Trabzonspor İkinci Başkanı)

Biz Mehmet Ali Bey'e destek veriyorduk. Yılmaz adaylıktan çekildi, biz de Haluk Bey'in arkasındayız. Bu kararı alırken herhangi bir siyasi bas-kı görmedik. Çünkü Türk futboluna, yöneten insan lazım.

RECEP MAMUR (Kayserispor Başkanı)

Futbol Federasyonu Genel Kurulu öncesinde siyasi bir baskıdan söz etmek tamamen saçmalıktır. İnsan- lar kendi iradelerinde ne-yin doğru neyin yanlış ol-duğunu ayırabilmektedirler.

ENVER KEMALOĞLU (K.Erciyesspor Başkanı)

Kulüp yönetimimizde siyasi bir baskı yok. Yönetimde 24 kişiyiz. Burada görev yapan arkadaşların arasında ANAP, MHP ve CHP'li arkadaşlar da vardır. Biz yönetim olarak oturup konuştuk. Karar aldık.

MUAMMER AKYÜZ (G.Birliği Basın sözcüsü)

Ayhan Bermek'i destekliyoruz. Bu seçimler baskı altında yapılacak. Tek adaylı bir seçim ne kadar sağlıklı olabilir? Hükümetin açıklamaları sonrasında biz Bermek'le birlik-te hareket etme kararı aldık.

HALUK ÇUBUKÇU (V. Manisaspor Başkanı)

Biz Ayhan Bermek'i destekliyoruz. Bakan Mehmet Ali Şahin'in açıklamalarını doğru bulmuyoruz. Futbola siyasetin karışmaması gerekir. Demokratik ortamda başka- nın belirlenmesinden yanayız.

AHMET GÖKÇEK (Ankaraspor Şube Sorumlusu)

Seçimde desteklediğimiz bir adayımız henüz yok. Oturup karar vereceğiz. Siyaset sporun içerisine girmiştir. Maalesef kulüpler istediği doğrultuda oy kullanamıyorlar. Siyasiler baskı uyguluyorlar.

AHMET ŞAN (Konyaspor Başkanı)

Ayhan Bermek'i destekleyeceğiz. Sebebi kesinlikle siyasi baskıdan kaynaklan-mıyor. Son günlerde olu- şan havayı dikkate alarak ve kulüp menfaatlerini korumak için böyle bir karar aldık.

CELAL DOĞAN (Gaziantepspor Başkanı)

Ulusoy'u destekliyoruz. Demokrasiyi içimize sindiremiyoruz. Bakan Şahin önce, 'Başarısız federasyonlar gitme-li.’ sonra, 'Aday olanların aklanması gerekir.' dedi. Bu da demokratik bir açıklamadır.

HİKMET TANRIVERDİ (Malatyaspor Başkanı)

Futbol Federasyonu seçimleri için herhangi bir siyasi baskıya maruz kalmadık. Zaten bizim böyle bir bağlantımız da yok. Özgür irademizle Ayhan Bermek'i desteklemeye karar verdik.

ADNAN ÖLMEZ (Samsunspor Başkanı)

Bermek hemşehrim. Desteklemek isterdim, ama kulübümle alakalı sorunları ne-deniyle destekleyemiyorum. Hükümetin etkisi olduğu söyleniyor; ama bu düşüncelerin doğru olduğunu sanmıyorum.

MECNUN ODYAKMAZ (Sivasspor Başkanı)

Delegelerimizle bir toplantı yaparak konuyu tartışacağız. Her iki grup da bizim dostumuz. Seçim öncesi siyasi- ler tarafından baskı ya da telkin almadık. Zaten kim- se irademize ipotek koyamaz.

EKREM CENGİZ (Ç.Rizespor Başkanı)

Futbol Federasyonu seçimlerinde Ayhan Bermek'i destekleyeceğiz. Bunun için herhangi bir siyasi baskı görmedim. Kendi hür irademizle Ayhan Bermek lehine oy kullanmaya karar verdik.

ALİ İPEK (Denizlispor Başkanı)

Ulusoy ya da Bermek'i destekleme konusunda henüz bir karar vermedik. Gelişmeleri takip ediyoruz. Yarın (bugün) yapacağımız yönetim kurulu toplantısının ardından da net kararımızı açıklayacağız.

ABDULLAH AKYIL (Diyarbakırspor Başkanı)

Anadolu'daki bazı kulüpler belediyelere bağlı olduğu için siyasi baskı görmüş olabilir. Her ne kadar Ulusoy’u desteklesek de seçilmesini istemiyoruz. Çünkü Ulusoy seçilirse kaos ortamı oluşabilir.

CEMAL AYDIN (Ankaragücü Başkanı)

Türk sporu adına üzücü gelişmeler oluyor. Biz Haluk Ulusoy'u destekleyeceğiz. Siyasetin özerk federasyona müdahale ettiğini düşünü- yoruz. Ancak bize bu konu- da herhangi bir baskı olmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız