SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kulüpleri Canından Bezdirdi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:13:05
A- A+ PAYLAŞ

Malatya yerel amatör liglerde hafta sonu oynanan müsabakalar hakem hataları iddialarıyla geride kalırken, bazı maçlarda çıkan olaylar ise kulüpleri canından bezdirdi. 

Malatyaspor - Battalgazi Belediyespor karşılaşmasında kalecilerinin elinin kırıldığı pozisyonda hakem tarafından oyundan atıldığını iddia eden Selçuk Kipdemir, Malatya İl Hakem Kurulu’na tepki göstererek, “İyi hakemleri küstürüp, art niyetli hakemler yetiştiriyorlar” dedi.

1.Amatör Küme Büyükler Liginde ilk yarı hafta sonu oynanan müsabakalarla tamamlanırken, yapılan hakem hataları ve çıkan olaylar Malatya’da spor gündeminin bir numaralı konusu haline geldi. Çatyolspor - Doğanşehir Belediyespor maçında çıkan 4 kırmızı kart ve yaşanan büyük olaylar ulusal medyada geniş yankı bulurken, karşılaşmanın hakemi ve yardımcılarının kötü yönetimi sporcuları ve yöneticileri çileden çıkarmıştı.

Malatyaspor ile Battalgazi Belediyespor arasında oynanan bir başka maçta skandal yaşandı. Maçı izleyenlerin iddiasına göre; 40.dakikada bir hava topu mücadelesinde Malatyaspor kalecisi Miraç yerde kaldı. Kolunun bilek kısmından kırıldığını anlayan genç kaleci canının acısından dolayı kendi kendine serzenişte bulunurken, maçın hakemi rakibine küfür ettiği gerekçesiyle Miraç’ı oyundan attı. Bu pozisyon sonrası çılgına dönen Malatyaspor yönetimi ise hakeme büyük tepki gösterdi. Karşılaşmayı 2 - 1 Battalgazi Belediyespor kazanırken, Malatyaspor’un bir golü de geçerli sayılmadı.

Malatyaspor yöneticisi Selçuk Kipdemir açıklamalarda bulunarak, Malatya İl Hakem Kurulu’nu sert sözlerle eleştirdi. Hakemlerin maçlarına art niyetli çıktıklarını ve yeterli düzeyde olmadıklarını ifade eden Kipdemir, “Bizim oyuncu grubumuz belli. Hepsi çocuklardan oluşan bir takımız. Çocukların kimseye saygısızlık yapacak bir durumu yok. Daha önce hakemlerden canımız yandı, İl Hakem Kurulu’nu uyardık. Ama son maçta golümüz verilmiyor, kalecimizin kolu kırılıyor, oyundan atılıyor. Çocuğun kolu kırılmış zaten oyundan çıkacak ama ne hikmetse eksik bırakılıyoruz. Hatalar üst üste olunca art niyet arıyoruz. Zaten UEFA’dan hakemine kadar herkes Malatyaspor ile uğraşıyor. Malatya’da ne kadar yetenekli hakem varsa küstürdüler yerine böyle yeteneksiz, art niyetli, sporun ruhunu bilmeyen hakem yetiştirdiler. Her kulübün şikayeti var. Ben buradan Malatya İl Hakem Kurulu’nu açık açık uyarıyorum. Bizim arkamızda on binler var. Biz efsane Malatyasporuz. Eğer böyle ince ince kıyımlar devam ederse camiamızın vereceği tepkilerin önüne geçemeyiz” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız