SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kumar Sanılıyor Ama.."

A- A+ PAYLAŞ
Malatya'dan oluşturulan briç takımı, Mersin Briç Festivali'ne katıldı.
 
Mersin'de 21-25 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen briç festivaliyle ilgili bilgiler veren Malatya Briç Spor Kulübü Başkanı Duran Kızıldere, Mersin'de düzenlenen briç festivalinin kendileri açısından büyük bir tecrübe olduğunu kaydederek, "Takımımız iyi bir derece elde edemedi. Yeterince hazırlanamamıştık. Karma bir takım oluşturduk. İyi bir tecrübe oldu. Mersin Briç Festivali uluslar arası olduğu için bizlere büyük katkısı oldu. Bundan sonraki turnuvalara daha özverili bir şekilde hazırlanacağız. Mersin Büyükşehir Belediyesi Briç Kulüplerine büyük katkı sağlıyor. Bunun için sporcular daha iyi hazırlanıyor. Bu festivale de büyük bir katkı var. Ve katılım fazla oluyor. Bizde belediyemizden ve firmalardan bizlere sponsor olmalarını istiyoruz" dedi.
 
Malatya'nın Türkiye üçüncüsü olmasıyla birlikte briç sporuna bakış açısının da değiştiğini belirten Kızıldere, "Briç sporuna olan bakış değişti. Alınan başarı Doğu ve Güneydoğu'da bir ilk olduğu için takımlarımızı heyecanlandırdı. Daha ciddi bakıyorlar. Bütün başarılar genellikle batının da biz yeni bir sayfa açtık. Ben bundan sonrada da başarıların artacağına inanıyorum" diye konuştu.
 
Kızıltan, ebeveynlere de bir çağrıda bulunarak, "Briç sporu 52 kağıdıyla oynanıyor. Doğu ve Güneydoğu'da kumar gözüyle bakılıyor. Bu nedenle de genç sporu yetişmiyor. Briç, zeka sporudur. Avrupa'da 8 yaşında çocuklara öğretiliyor. Bunun yanında üniversitelerde seçmeli ders olarak veriliyor. Biz ailelerin çocuklarını briç sporuna yönlendirmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız