SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kumardı, Kaybettiler!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:28:42
A- A+ PAYLAŞ
Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Öztürk, Türkiye'de işsizliğin yüzde 16'dan yüzde 10'a düştüğünü ve 2008 yılından bu yana 3,5 milyon istihdam yaratıldığını söyledi. 
Öztürk, Malatya Avşar Otel'de Kayısı Araştırma ve Proje Geliştirme Derneği'nin düzenlediği ''Küresel Kriz Sonrası Dünya Ekonomisinde Yeni Senaryolar ve 2012 İçin Türkiye Ekonomisi Beklentileri'' konulu konferansta yaptığı konuşmada, medeniyetlerin yükselip çökebildiğini belirterek, Avrupa'nın da tekrar kendi Orta Çağı'na doğru döndüğünü iddia etti. 
     
Çöküşe geçmiş bir Avrupa'nın ırkçı, faşist bir düşman yaratma ve onunla savaşma konusunda çok maharetli olacağını anlatan Öztürk, ''Küresel krizden önce de Avrupa zaten 15 senedir büyümüyordu. Ama krizle bu durum deşifre oldu'' dedi. 
     
Küresel mali krizin yaşandığı sırada Türkiye'ye bir operasyon yapıldığını öne süren Öztürk, ''Bu Türkiye'deki bir kesimin son saldırısıydı. Bu kesim portföyündeki tüm oyunlarını orada denedi. O operasyonu yapanlar kaybetti'' diye konuştu. 
     
Bu senaryonun halkın oyu ile gönderilemeyen hükümeti bir krizle gönderebilme senaryosu olduğunu iddia eden Öztürk, şöyle devam etti: 
     
''Büyük bir kumardı ve o kumarı oynayanlar kaybettiler. Ekonomik kriz bitecek ve Türkiye dört nala yoluna devam edecek. Avrupa ise kuru bir ağaç kütüğü gibi kalır. Türkiye iki yıldır yüzde 9 büyüdü. Çin'in arkasından dünyanın ikinci büyüyen ekonomisi olmuşuz. Türkiye yüzde 16'lık işsizliği yüzde 10'a düşürmüş. 2008 yılından beri 3,5 milyon istihdam yaratmış.'' 
     
Öztürk, Türkiye'nin 2012 yılında yüzde 5 büyümesinin gayet iyi olacağını da sözlerine ekledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız