SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kumpasçılar Cezalandırılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:46:43
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Balyoz davasıyla ilgili kararını açıklamasının ardından Mamak Askeri Cezaevi’nde tutuklu bulunanlar muvazzaf subaylar tahliye edildi. Tahliyenin ardından 49 muvazzaf asker yazılı açıklama yaptı. 

Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali’ kararının ardından tahliye ve yeniden yargılama taleplerini değerlendirmek üzere toplanan İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 230 sanığın tahliyesine karar vermişti. Karar kapsamında Mamak Askeri Cezaevi’nde tutuklu bulunan 49 muvazzaf asker tahliye edildi. Tahliyenin ardından 49 muvazzaf askerden yazılı açıklama geldi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Devletin tüm kurumlarına sızarak devlet içinde paralel bir yapı haline gelen kumpas çetesi Cumhuriyetin değerlerini, vatanın birlik ve bütünlüğünü yok etmek için, kendisine engel gördüğü Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile birlikte ülkemizin tüm aydınlarını hedef alarak emperyalist güçlerin amaçlarına hizmet etmiştir. Bu kumpaslar sonucu çok gizli savaş planları ortaya saçılmış, vatanın bekasının en önemli unsuru Türk Silahlı Kuvvetleri’nin moral ve disiplin değerleri yok edilerek savaşma azim ve iradesi sekteye uğratılmış, Türkiye’nin ulusal güvenliği, ülkemizin bağımsızlığı, halkımızın birlik ve bütünlüğü ile bayrağımızın kutsallığı tehlikeye atılmış, açıkça vatana ihanet suçu işlenmiştir. Tahliye edilmemiz asla adaletin yerine geldiğini göstermez. Bu tertipte, adalet ancak bize bu kumpası kurduran, kuran ve insanlık suçuna kayıtsız kalarak onlarla işbirliği yapan sorumluların tarafsız ve bağımsız mahkemelerde adil bir şekilde yargılanarak cezalandırılması ile yerine gelecektir. Bu kumpas davaları sonucunda hakları gasp edilen asker veya sivil tüm masum yurtseverlerin bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesi ülke yönetiminde görev alan siyasetçi asker ve bürokratların boyunlarının borcudur.”

GENELKURMAY AÇIKLAMASI..

Bu arada Genelkurmay Başkanlığı, Balyoz davasında özgürlüklerine kavuşan personelinin sevinçlerini yürekten paylaştığını açıkladı. 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Kamuoyunda 'Balyoz' olarak adlandırılan dava ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararına dayanarak yerel mahkeme tarafından verilen tahliye kararı sonucunda özgürlüklerine kavuşan emekli ve muvazzaf personelimizin ve ailelerinin sevinçlerini yürekten paylaşır, yeniden yargılama sürecinin adil bir kararla sonuçlanmasını ümit ve temenni ederiz" denildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız