SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kupa Maçından Notlar

A- A+ PAYLAŞ

* Malatyaspor-Galatasaray maçı, hafta içi olması ve yağışlı havaya karşın, ilgi gördü. Tribünlerde az sayıda boşluk vardı. Maçın başında Malatyaspor gol bulunca ev sahibi seyirci daha da canlandı, ancak bu arzu maçın tamamına yayılmadı. Sadece Maraton tribünündeki bölüm maç boyunca susmadı.

* Karşılaşma başlamadan, Galatasaray’da sahaya herkesten önce Teknik Direktör Eric Gerets geldi. Gerets, önce zemini kontrol etti ve daha sonra yedek kulübesine oturup notlar aldı.

* Karşılaşmayı 200 civarında Galatasaray taraftarı izledi. Konuk taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadılar. Hasan Kabze golünden sonra taraftarlarına koştu. Bu grup bir ara Malatyaspor taraftarına “laf atınca” kısa süren bir küfürleşme yaşandı.

* Karşılaşmanın devre arasında engelliler bir yürüyüş yaptı. Engelliler tribünlerin önünden geçerken büyük alkış aldı.

* 28. dakikada Ümit Karan bir pozisyonda Malatya yarı alanında sakatlık geçirdi. Bu sırada Malatyaspor atağa kalkmıştı. Atak kornerle kesilirken Cihan Haspolatlı, “niye topu taca atmadın” diyerek Toth Balazs’ın üzerine yürüdü. Araya giren hakem Cem Papila oyuncuları yatıştırdı.

* Malatyaspor, evinde yıllardan beri Galatasaray’ı resmi bir maçta yenemiyor. Malatyaspor, 1988 yılında, Türkiye üçüncüsü olduğu sezon, Galatasaray’ı 3-1 yenmişti. Goller, Oktay (2), Orhan ve Tüfekçi'den gelmişti. Malatyaspor, 3 sezon önce İstanbul’da kupa maçında Galatasaray’ı 2-1 yenmişti. Golleri Ziya Şahin, Fazlı Ulusoy ve Ümit Karan atmıştı. 2 takım arasında geçen sezon Malatya’da oynanan lig maçını İstanbul ekibi Hakan Şükür’ün golüyle 1-0 kazanmış; bu sezon ligdeki maç 5-2 Galatasaray’ın üstünlüğüyle sonuçlanmıştı.

* Maç ıslak bir zeminde oynandı. Yağış, ilk yarıda bir süre devam etti. Ancak bu etkili bir yağış olmadı.

* Karşılaşma başlamadan Galatasaray’dan Hasan Kabze ile Cihan Haspolatlı Malatyaspor yedek kulübesine gelip Ziya Doğan’la öpüştüler.

* İnönü Stadı'nda "ikinci susuzluk" vakası da bu maçta yaşandı. Su konusunda herhangi bir sıkıntısı olmayan İnönü Stadı'nda, "maç sonunda" suların kesilmesi sorunu, Gaziantepspor'la yapılan lig maçından 3 gün sonra bu kez Galatasaray maçı sonrasında da ortaya çıktı. Maç öncesinde ve oynanırken stadın herhangi bir su sorunu olmazken, maçın bitiminde suların kesilmiş olduğu görüldü. Galatasaray da, Gaziantep gibi duş alamadan staddan ayrılırken, bu durumu "garip" bulan Malatyaspor yöneticileri konuyu MASKi ilgililerine ilettiler ve "hakemin bitiş düdüğüyle birlikte ortaya çıkan" su sorununun nedeninin bulunmasını istediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız