SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kupa ve Lig Statüleri Yayınlandı

0
Güncellendi - 2019-07-17 02:40:36
Kupa ve Lig Statüleri Yayınlandı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu 11 Temmuz tarih ve 3 sayılı toplantısında 2019-2020 Sezonu; Spor Toto Süper Lig Cemil Usta Sezonu, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig Statüsü'nü kabul etti. Kabul edilen Statüler 16 Temmuz 2019 tarihinde TFF'nin resmi internet sitesinde yayınlanarak yürürlüğe girdi.

SPOR TOTO SÜPER LİG MÜSABAKALARI STATÜSÜ

Spor Toto Süper Lig, Türkiye’nin en üst profesyonel futbol ligidir. Lig’in isimlendirilmesi yetkisi münhasıran TFF Yönetim Kurulu’na aittir. Spor Toto Süper Lig, 2018-2019 sezonu sonunda ilk 15 sırayı alan takımlar ile Spor Toto 1. Ligi’nden yükselen 3 takımdan oluşur.

Lig’e katılacak olan kulüpler, “Spor Toto Süper Lig Katılım Formu”nu ve ilgili belgeleri süresi içerisinde TFF’ye sunmak zorundadırlar. TFF tarafından istenen belgeleri tam olarak ve süresinde sunmayan, TFF talimat ve düzenlemelerine aykırı hareket eden kulüpler, lig müsabakalarına katılamazlar.

Spor Toto Süper Lig 18 takım arasında çift devreli lig usulüne göre oynanır. Sezon sonunda Spor Toto Süper Ligde 16, 17 ve 18’inci sıraları alan 3 (üç) takım Spor Toto 1. Lige düşer.

Stadyumlarda, Stadyum ve Güvenlik Komitesi Talimatı’na uygun aydınlatma sistemi ve elektrik kesintisi veya arıza halinde devreye girerek saha aydınlatması, anons sistemi, soyunma odası ve koridorlarda bulunan tüm mekanların aydınlatma, sıcak su ve havalandırma sistemlerini çalıştıracak durumda, müsabakanın tamamlanmasını sağlayacak bir yedek güç sisteminin (jeneratör, dinamik ups vb.) çalışır durumda bulundurulması zorunludur. Saha aydınlatmasının, müsabakanın başlamasından en geç 60 dakika öncesinden, müsabakanın bitiminden en erken 60 dakika sonrasına kadar sağlanması zorunludur.

Stadyumlarda, müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında sağlık, güvenlik, tribün düzenlemesi, organizasyon, şiddet ve düzensizliğin önlenmesi ile ilgili tüm düzenlemeleri yapma görevi ev sahibi kulübe aittir.

Müsabakalarda yedek kulübesinde oturmaları kaydıyla sahaya en fazla 10 yedek futbolcu, bir yönetici, bir teknik sorumlu, bir antrenör, bir kaleci antrenörü veya yerine bir antrenör, bir eşofmanlı fizyoterapist veya masör, bir doktor, yabancı teknik sorumlular veya futbolcular için bir tercüman, bir atletik performans uzmanı ve bir malzemeci girebilir.

Kulüpler, TFF ve yetkili merciler tarafından belirlenen emniyet ve güvenlik tedbirlerine uymakla yükümlüdürler.

Ev sahibi kulüpler, müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında stadyum çevresinde ve stadyum içinde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordinasyon içerisinde hareket ederek emniyet ve güvenliğin sağlanması için gerekli her türlü önlemi almak zorundadırlar.

Spor Toto Süper Lig müsabakalarında, Futbol Oyun Kuralları ve bu kurallara dahil edilen VAR Protokolüne uygun olarak çevrimiçi Video Yardımcı Hakem Sistemi kullanılacaktır.

3.LİG MÜSABAKALARI STATÜSÜ

TFF 3. Lig 18 takımlı 2 ve 17 takımlı 1 grup olmak üzere toplam 3 grupta çift devreli lig usulüne göre oynanır. TFF 3. Lig’de çift devreli lig müsabakaları sonunda, 18 takımlı 2 grupta 16., 17., ve 18. sıraları alan, 17 takımlı grupta ise 16. ve 17. sıraları alan takımlar olmak üzere toplam 8 takım Bölgesel Amatör Lig’e düşer. TFF 3. Lig'de çift devreli lig müsabakaları sonunda gruplarında 1. sırayı alan takımlar TFF 2. Lig’e yükselirler. Bu müsabakalar sonunda gruplarında 2., 3., 4. ve 5. sırayı alan takımlar, TFF 2. Lig’ yükselecek son 3 takımın belirleneceği Play-Off müsabakalarına katılacak takımları oluştururlar.

Yabancı uyruklu amatör veya profesyonel futbolcu oynatılamaz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçen yabancı uyruklu futbolcular, başka ülkelerin A Milli Futbol Takımında oynamamış olmaları kaydı ile vatandaşlığa kabul için yapmış oldukları ilk müracaat tarihinden itibaren, ancak beş yıl sonra Türk statüsünde oynatılabilirler. Sezonun bir yarısının içerisinde beş yıllık süresi dolanlar, o yarının başındaki transfer ve tescil döneminin başından itibaren Türk statüsünde kabul edilir. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olarak tescil edilen futbolcu sonradan başka bir ülkenin A Milli Futbol Takımında oynar ise takip eden transfer ve tescil döneminin başından itibaren müsabakalarda oynatılamaz. TFF 3. Lig müsabakalarında 18 kişilik müsabaka isim listesine 31.12.1994 ve daha önce doğmuş en fazla 10 futbolcu yazılabilir. Bu sayının aşılması halinde ilgili kulüp hakkında Futbol Müsabaka Talimatı hükümleri uygulanır. Müsabaka isim listesinde 01.01.1995 ve daha sonra doğmuş olan en az 8 futbolcunun bulundurulması zorunludur. Listeye 01.01.1995 ve daha sonra doğmuş olan 8 futbolcunun yazılmaması halinde, müsabaka isim listesi yazılmayan futbolcu sayısı kadar eksik verilir. Bu durumda ilgili kulüp hakkında talimata aykırılık nedeni ile disiplin işlemleri uygulanır. Kulüplerin alt yapılarının güçlendirilmesi ve genç oyuncu oynatan kulüplerin teşvik edilmesi amacıyla, 2019-2020 Sezonunda toplam 3.000.000 TL Genç Futbolcu Teşvik Fonu aşağıdaki şartlarda kulüplere ödenir.

Kulüpler, sezon boyunca oynayacakları stadyumları belirler ve mülkleri kendilerine ait değilse tahsis işlemlerini bizzat yaparlar. Kulüplerin belirledikleri stadyumlarda müsabaka yapmaları TFF’nin onayına tabidir. TFF tarafından aksi kabul edilmediği sürece, bir stadyum en fazla 2 takımın iç saha müsabakaları için belirlenebilir.

TFF tarafından, Stadyum ve Güvenlik Komitesi Talimatı’na uygun aydınlatma sistemi ve elektrik kesintisi veya arıza halinde devreye girerek saha aydınlatması, anons sistemi, soyunma odası ve koridorlarda bulunan tüm mekanların aydınlatma, sıcak su ve havalandırma sistemlerini çalıştıracak durumda, müsabakanın tamamlanmasını sağlayacak bir yedek güç sisteminin (jeneratör, dinamik ups vb.) çalışır durumda bulundurulması zorunludur. Saha aydınlatması uygun olan stadyumlarda oynanacak olan gece müsabakalarında, saha aydınlatmasının müsabakanın başlamasından en geç 60 dakika öncesinden, müsabakanın bitiminden en erken 60 dakika sonrasına kadar sağlanması zorunludur.

Stadyumlarda, müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında sağlık, güvenlik, tribün düzenlemesi, organizasyon, şiddet ve düzensizliğin önlenmesi ile ilgili tüm düzenlemeleri yapma görevi ev sahibi kulübe aittir.

Müsabakalarda yedek kulübesinde oturmaları kaydıyla sahaya en fazla 7 yedek futbolcu, bir yönetici, bir teknik sorumlu, bir antrenör, bir kaleci antrenörü veya yerine bir antrenör, bir eşofmanlı masör ve bir doktor girebilir.

Kulüpler TFF ve yetkili merciler tarafından belirlenen emniyet ve güvenlik tedbirlerine uymakla yükümlüdürler.

tff.org- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız