SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Küpeleme 30 Haziran'da Son

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:52:33
Küpeleme 30 Haziran'da Son
A- A+ PAYLAŞ

Büyükbaş hayvanların küpeleme tarihi 30 Haziranda son bulması nedeniyle küpelemede yoğunluk yaşandığı belirtildi. 

Yeşilyurt İlçe Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi ekipleri gün boyu küpeleme yaptıklarını söylediler.

Bilindiği gibi 25 Aralık 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik değişikliği ile yetiştiricilere bir defaya mahsus olmak üzere 30 Haziran 2014 tarihine kadar her yaşta hayvanlarını küpeletme hakkı verilmişti. 30 Haziran'a sayılı günler kalması sebebiyle büyükbaş hayvan yetiştiricileri küpesiz hayvanlarını küpeletmek için Yeşilyurt İlçe Tarım Müdürlüğüne yoğun talepte bulunuyorlar.

Ayrıca 30 Haziran 2014 tarihinden sonra 90 günlükten büyük olan hayvanlara küpeleme yapılmayacağını vatandaşların küpesi olmayan büyükbaş hayvanlarını 30 Hazirandan önce mutlaka küpeletmeleri gerektiğini belirttiler.

Yeşilyurt İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, “Daha önce küpeleme tarihi 20 gün iken bu tarih 90 güne çıkartılmıştır. Büyükbaş hayvan sahipleri yeni doğan danalarını 90 gün dolmadan küpeletmeleri gerekiyor. 90 günden büyük olan danalara küpeleme yapılmıyor.Bu nedenle hayvan yetiştiricileri yeni doğan danalarını 90 gün dolmadan küpeletmeliler” dediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız