SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kuraklık Olumsuz Etkiliyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:58:20
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan İlçesine bağlı Başkınık Mahallesi'nde vatandaşlar, kuraklıktan dolayı hayvanlarının susuz kaldığını söylediler. 

Başkınık Mahallesi sakinleri, kuraklıktan dolayı Kurudere'nin kuruduğunu belirterek, Kurudere'nin mevcut suyunun 2,5 kilometre ötede kaldığı için, hayvanlarının susuz kaldığını ifade ettiler.

Başkınık Mahalle Muhtarı Ahmet Turan Ay, 2,5 kilometre uzaklıkta bulunan suyun kepçeyle meraya indirilmesini istediklerini belirterek, "Kuraklık nedeniyle Kurudere'nin suyu kurudu. Yaklaşık 2,5 kilometre uzaklıkta su var. Hayvanlarımız, 2,5 kilometre uzaklıktaki suya gidemiyor. Suyun buraya gelmesi lazım" dedi.

Ay, Basak Çayı'nın da kendilerine 5 kilometre uzaklıkta olduğunu kaydederek, hayvanların su için o noktaya ulaşmasının zor olduğunu dile getirdi.

Mahalle sakini Haydar Ay ise, hayvanların yayıldığı yerde suyun olması gerektiğini ifade etti.

Ay, konuyu yetkililere ilettiklerini belirterek, "Biz sıkıntımızı gerekli yerlere bildirdik. 'Yarın öbür gün hayvanlarımız telef olmaya başladığında bizi suçlamayın' dedim. Bir an önce sorunumuzun çözülmesi gerekiyor" diye konuştu.

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın da, Kurudere'nin kuraklıktan payını aldığını dile getirerek, "Geçen yaz Kurudere'nin gürül gürül akan suyunu, Mayıs ayı itibariyle göremiyoruz. 2,5 kilometre uzaklıktaki suyun, Kurudere'ye ulaştırılması için bizde gerekli yerlerle görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız