SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuraklık Onları da Etkiledi

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:38:53
Kuraklık Onları da Etkiledi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yaşanan kuraklık, hayvan üreticilerini de olumsuz etkiledi. Türkiye genelinde yaşanan ciddi kuraklıktan en çok etkilenen iller arasında yer alan Malatya'da, hayvan üreticileri dertli. Hayvanlarını otlatmak için yaylalara çıkan üreticiler, yaşanan kuraklık nedeniyle hayvanlarını otlatmakta zorlanıyor.

Yaylalardaki su oranının düşmesi nedeniyle sıkıntı yaşayan hayvan üreticileri, ellerine geçen suyu da idareli kullanmaya çalışıyor.

Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, bazı yaylalarda derelerde akan suyun bile kuruduğunu ifade etti.

Akın, hayvancılığın yapıldığı ilçelerde kaymakamlıklar, belediye başkanlıkları ve MASKİ ile ortaklaşa programlar düzenlediklerini ifade ederek, "Yetkililer, üreticilerimize yardımcı olmak için ellerinden geleni yapıyor. Bu noktada yetiştiricilerimizin de birbirlerine yardımcı olmaları gerekiyor. Bu yıl gerçekten ciddi bir kuraklık var. Bu nedenle suyu israf etmemeliyiz" dedi.

"YAYLALARDAKİ SULAR ÇEKİLDİ"

Hayvan yetiştiricilerinin en fazla kullandıkları bölge olan Yama Dağı ve Sarıçiçek Yaylası'nda da ciddi derecede kuraklığın olduğunu kaydeden Akın, "Sular çok çekildi. Su, toprağın altına indi. Orada hayatın devam edebilmesi ve yetiştiricilerin hayvanlarını otlatabilmesi için yetkililerin birlik yöneticilerine yardımcı olmalarını bekliyoruz. Yetiştiricilerimiz ve hayvanların mağdur olmaması için kesinlikle yaylara önem verilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Akın, kırsaldaki hayvancılığın devam edebilmesi için su sorunun en azami dereceye indirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Türkiye genelinde bir kuraklık var. Bu kuraklıkta da kesinlikle suyu israf etmemeliyiz. Hem merkezde hem ilçelerimizde hem de yaylalarımızda birbirimize yardımcı olmamız gerekiyor" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız