SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kurallara Uyan Başımızın Tacı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:25:22
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (MESOB) başlatmış olduğu Beyaz Önlük kampanyası fırıncı esnafına beyaz iş önlükleri, verilen hijyen seminerinin ardından başlatıldı. 
 
MESOB’un Fırıncılar Odası ile birlikte ortaklaşa organize ettiği Beyaz Önlük Kampanyası ve Hijyen Semineri Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kampanyanın açılış törenine Vali Ulvi Saran, AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay, KOSGEB Merkez Müdürü Murat Seki, Halk Bankası Merkez Şube Müdürü Tuncay Baştaşoğlu, MESOB Başkanı Şevket Keskin, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kalaycıoğlu, Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahattin Ülger, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, oda başkanları ve fırıncı esnafları katıldı. Malatya Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, “Amacımız esnafımızın değişim ve dönüşüm çerçevesinde en iyi şekilde hizmet vermektir” dedi.
 
MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Kurallara uyan esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Oda başkanlarımız, esnafın yanına gidecek ve sorunları yerinde dinleyecektir. Kurallara uyan başımızın tacıdır. Övgü ile övgü, takdir ile takdir edeceğiz. Ama kurallara uymayan arkadaşlarımızı ise ikaz edeceğiz. Gereken cezalar ne ise de onu da yapacağız. Ama kurallara uyan esnafımızın da üzerine giden yetkililerinde her zaman karşısında olacağız. Ama bizde mutlaka kurallara uyacağız. Kurallara uyunca da hiç kimsenin bizlerin üzerine gelmeye hakkı yoktur” dedi.
 
“Sağlık Bakanlığı hasta insanları tedavi eder, ama bizim tek farkımız var, biz esnaflar olarak hasta etmemek için çalışacağız” diyen MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Biz hijyenik, kurallara uygun, hilesiz gıda satarsak, insanlar hasta olmaz. Bizim iş ile Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı iş eşdeğerdir. Onun için kurallara uyacağız” ifadelerini kaydetti.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür vekili Ramazan Aytekin ise, “2012 yılının ilk 6 ayında 66 işyerine idari para cezası ve kapatma cezası verilmiştir. 272 şikayet değerlendirilmiş, 263 şikayet sonuçlandırılmış, 9 dosyanın takibi ise devam etmektedir” dedi.
 
Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay’da, “Hükümetimiz tarafından son yapılan düzenlemeler kapsamında gıda üretimi ile ilgili standartlarda da birtakım düzenlemeler yapılmış olup, bunun en önemli ayaklarından birisi de temizlik ve hijyen oluşturmaktadır. Özellikle de fırıncı esnaflarımızın bu konuda ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerine, halkımızın temiz ve sağlıklı ekmek ürettiklerine yürekten inanıyorum. Ancak, üretim yapılan fırınların düzenleme yapılması gerekiyorsa, bunları da biran önce yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.
 
Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, hijyen kurallarına uyan ile uymayanların mutlaka bir birinden ayrılması gerektiğini ifade ederek, gıda denetimleri sırasında verilen cezaların, aslında hijyen kurallarına uyan esnafların daha çok korunması için yapıldığını vurguladı.
 
Vali Ulvi Saran ise, hijyenin ve kaliteli üretimin toplumun kendi manevi zenginliğinde bulunduğunu vurgulayarak, başkalarının sağlığını koruma konusunda çok önemli ilkelerin bulunduğunu ifade etti. Saran, “Kendin için istemediğini, başkaları için isteme şeklindeki önemli kural, bizim kültürümüzde kendisini başkalarının yerine koyma konusunu çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır” dedi.
 
Konuşmaların ardından MESOB’un Beyaz Önlük Kampanyasını, protokolde yer alan isimler tek tek beyaz önlük giyerek başlattılar. Törende Vali Saran, Milletvekili Fındıklı, Belediye Başkan Yardımcısı Atay, MESOB Başkanı Keskin, TSO Başkanı Erkoç ve diğer katılımcılar beyaz önlük giydiler. TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Temizlik imandandır” sözünü hatırlatarak, herkesin temizliğe dikkat etmesi ile toplumun tüm kesiminin daha temiz olacağını ifade etti.
 
Yapılan konuşmaların ardından MESOB’un beyaz önlük kampanyasına destek veren Halk Bankası adına Merkez Şube Müdürü Tuncay Baytaşoğlu ile Fırıncılar Odası’na destek veren diğer kurumlara plaket verildi.
 
Programda daha sonra fırıncı esnafına Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda Kontrol şube Müdürü Abdullah Demir ile İnönü üniversitesi'nde görevli Kübra Şişlioğlu ve Sibel Altıkulaç tarafından hijyen ve son yönetmenlikler hakkında bilgilendirme yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız