SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kurallara Uymayan Sürücülere 3,1 Milyon TL Ceza

0
Güncellendi - 2019-11-13 05:41:25
Kurallara Uymayan Sürücülere 3,1 Milyon TL Ceza
A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerine bağlı ekipler tarafından, geçtiğimiz Ekim ayında 64 bin 168 aracın denetlendiği, kural ihlallerinden dolayı toplam 3,1 milyon TL ceza yazıldığı bildirildi.

Ekim ayı boyunca gerçekleştirilen trafik denetimleriyle ilgili şu bilgi verildi:

"64.168 Araç sürücüsü kontrol edilmiş, 6.153 araç sürücüsü ve 10.583 araca çeşitli kural ihlallerinden dolayı 3.101.321.00 TL cezai işlem uygulanmıştır.

176 Araç sürücüsünün sürücü belgesine el konulmuş, 227 araç trafikten men edilmiştir. 178 araca abart egzoz nedeniyle cezai işlem uygulanmış, 93 motosiklet sürücüsüne kasksız motor kullanmaktan, 1.222 araç sürücüsüne emniyet kemeri takmamaktan, 1.418 araç sürücüsüne seyir halindeyken cep telefonu ile konuşmaktan, 313 araç sürücüsüne sürücü belgesiz araç kullanmaktan, 105 araca fazla yolcu taşımaktan, 754 araca kırmızı ışık ihlalinden, 1.946 araca duraklama ve park etme kurallarına uymama ve 151 sürücüye Alkol veya Uyuşturucu maddenin etkisindeyken araç kullanmaktan, 208 araç sürücüsüne yolcu indirme bindirme kurallarına uymamaktan, 1 araç sürücüsüne ilgili belediyeden izin ve ruhsat almaksızın yetki belgesiz yolcu taşımacılığı yapmaktan cezai işlem uygulanmıştır.

Ayrıca yapılan eğitim faaliyetleri kapsamında araç sürücüleri ve yayaların trafik kurallarına uymalarının sağlanması, trafik kuralları konusunda bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla araç sürücüsü, yayalar ve öğrencilerimiz olmak üzere 5.041 kişiye trafik eğitimi verilmiştir."

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • talip (4 yıl önce)
    Ya tamam kural kuraldır amenna da kafama takılan şehir içinde emniyet kemeri uygulaması.Şehir içi taşımacılığı yapan Minibüs ve Belediye otobüsüne bakıyorsun kemerden vazgeçtik onlarca yolcu ayakta gidiyor yani otobüs ve minibüste ayakta Seyehat özel otunun koltuğundan dahamı emniyetli yoksa toplu taşıma aracında seyahat edenlerin canı dahamı kıymetsiz.Bu soru hep kafamı kurcalamıştır.Bir defasında bir uygulamada polis memuru beni durdurup kemer kontrolü yaparken yanımda geçen otobüste onlarca kişi ayakta seyahat ediyordu.Çok garibime gitti bu tablo
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)
    Ceza kesmekle övünülmez. ceza keseceğinize trafiği rahatlatacak tedbirler alın. İl trafik komisyonu ne iş yapar. Uyguladığı kurallarda standart yok. Emsaller arasında uyum yok. Hava alanı gibi ve bölünmüş yol olan hasırcılar mevkiinde hız limiti 50km/h olacak iş değil. Traktör bile bundan hızlı gidiyor. Etrafta yerleşim yok; hız limiti 50, diğer taraftan oraya gelinceye kadar battalgazi ilçesinde yerleşimin daha yoğun olduğu, yol standardının daha düşük olduğu yerlerde ise hız limiti 70km/h. Buda İl trafik komiyonunun tutarsızlığını gösteriyor. Yolların bu kadar iyi olduğu, araçların bu kadar teknolojik olduğu araç fren mesafesinin mükemmel olduğu bir zamanda bu hız limitleri kabul edilecek gibi değil. Umarım İl Trafik Komisyonu Hız limitlerini belirlerken daha bilimsel kriterlerle hareket eder.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (4 yıl önce)
    Kazalara gerekce olarak eskide yol yoktur ondan dolayi cok kaza oluyor denliyordu, simdi ise az cok yol var. Sorun o araclari kulanadadir! Bunlar ehliyeti bakkaldanmi aliyorlar, iyi kötü egitimdede geciyorlar. Sürücünün yapmasi gereken tek sey biraz düsünmek ve trafik kuralina uymaktir bunun tartisilacak hicbir yani yoktur! Yurt genelinde hergün onlarca insan trafik kazasinda ölüyor ve hic kimseden ses yok. Trafik cok önemli bir konudur, hic olmadik bir anda kim yakinini kaybetmek ister? Hergün onca insan ölüyor. Malatyada olsun diger yerlerde olsun trafik kuralarini cigniyenlerin Avrupanin bazi ülkelerinde birakin ceza almalarini, büyük ihtimal cezaevini boylarlar. Insan hayati o kadar ucuz olmamali. Hayatin her alaninda olan kurallarada, trafik kurallarinada uyacaksin, bunun tartisilacak hicbir yönü yoktur! Adam gidiyor kaldirimdaki cocuga carpiyor, bunun neyi konusulacak?!
    0
    0
    Yanıtla
  • Eskimalatyalı (4 yıl önce)
    Ceza kesmekle eğitemezsiniz, eğitim vererek ancak üstesinden gelirsiniz.. Şu ışıksız yaya geçidi kabusuna bir çözüm bulunmalı işlek caddelerde özellikle eskimalatayadan itfaiyeye doğru çıkan yolda bulunan yaya geçitlerine ışık konulmalı bunun gibi bir çok nokta var dursan arkadan gelen sana çarpacak durmasan kural ihlali durmaya kalksan çok sana saldıran bu konuda haber yapmanızı bekliyorum..
    0
    0
    Yanıtla