SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kurallara Uymayanlara 2,8 Milyon TL Ceza

0
Güncellendi - 2019-05-10 05:55:18
Kurallara Uymayanlara 2,8 Milyon TL Ceza
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Trafik Denetleme ile  Bölge Trafik Denetleme müdürlüklerine bağlı ekipler ile uygulama noktalarında Nisan ayında toplam 45 bin 855 araç sürücüsü kontrol edilirken, 4 bin 723 araç sürücüsü ve 9 bin 218 araca çeşitli kural ihlallerinden dolayı 2 milyon 858 bin 106 TL ceza kesildi.

102 araç sürücüsünün sürücü belgesine el konulan denetimlerde 351 araç ise trafikten men edildi. Denetimler ile ilgili yapılan açıklamada, "77 araca abart egzoz nedeniyle cezai işlem uygulanmıştır, 80 motosiklet sürücüsüne kasksız motor kullanmaktan, 1 bin 684 araç sürücüsüne emniyet kemeri takmamaktan, bin 378 araç sürücüsüne seyir halindeyken cep telefonu ile konuşmaktan, 239 araç sürücüsüne sürücü belgesiz araç kullanmaktan, 59 araca fazla yolcu taşımaktan, bin 199 araca kırmızı ışık ihlalinden, 2 bin 277 araca duraklama ve park etme kurallarına uymama ve 84 sürücüye Alkol veya Uyuşturucu maddenin etkisindeyken araç kullanmaktan cezai işlem uygulanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, fahri trafik müfettişlerince tespit edilen kural ihlalleri neticesinde ise 406 araca ceza kesildiği belirtildi. Eğitim faaliyetleri kapsamında ise araç sürücüleri ve yayaların trafik kurallarına uymalarının sağlanması, trafik kuralları konusunda bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla 2 bin 758 araç sürücüsü ve yayaya trafik eğitimi verildiği belirtildi.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız