SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kurallara Uyun, Yeter'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da okullarda öğrenci taşımacılığı yapan şoförlere eğitim veriliyor.

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi tarafından yapılan ortak eğitim çalışması ile okulların öğrenci servislerinde çalışan şoförlere eğitim veriliyor. Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın eğitim salonunda başlayan seminere, Emniyet Müdür Yardımcısı Yaşar Özdemir, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Minibüsçüler Odası Başkanı Arif Kiras, Trafik Şube Müdürü Yakup Kurtaran ile şoförler katıldı.

Emniyet Müdür Yardımcısı Yaşar Özdemir, yaptığı konuşmasında, "Toplumda adete birer kamu görevi yapıyorsunuz. Çünkü insanlar çocuklarını size emanet ediyor. Sizler bir takım kurallara uymak zorundasınız. Sizler servis yaparak geçimlerinizi sağlıyorsunuz ve bu sizin mesleğiniz. Mesleğinizi en iyi şekilde yapmanız için biz sizlere her zaman yardımcı olacağız" dedi.

Trafik Şube Müdürü Yakup Kurtaran da, "Sizlerden çok fazla şey değil, sadece kurallara uymanızı istiyoruz. Sizden öncelikle en temel trafik kurallarına uymanızı istiyoruz. Öncelikle sağa ve sola dönüş kuralarına uymanızı istiyoruz. Temel trafik kurallarına uymanız durumunda hiç bir sıkıntı yaşanmayacaktır" diye konuştu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ise eğitim çalışmalarının mesleki başarı açısından önemli olduğunu belirterek, "2-3 seneden beri S plakanın çıkartılması için bir çalışma vardı. Ne oldu diye sorabilirsiniz. S plakanın çıkması oda olarak biz ve Emniyet Müdürlüğü büyük çaba gösterdik. Ama ne yazık ki belediye, S plaka ile ilgili raporunu çıkartamadı. S plakanın çıkması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. S plakayı en kısa sürede çıkartmak istiyoruz" dedi.

Malatya'da daha önce psikoteknik konusunda sıkıntı yaşandığını ancak, Malatya'da oda ile psikoteknik firmasının 160 TL olan ücreti 100 TL'ye indirdiğini belirten Keskin, "Malatya'da ikinci bir firma açıldı. Bu rakamı daha da aşağıya çekmeye çalışacağız" dedi.

Keskin, seminerin düzenlenmesinde emeği geçen Malatya Emniyet Müdürlüğüne teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız