SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kur'an Bir Hayat Nizamıdır'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da "Zaman İhtiyarladıkça Kur'an Gençleşiyor" konulu panel düzenlendi.

Tarih, Medeniyet ve İrfan Derneği tarafından Eski Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen panelde, Hayrat Vakfı Denizli Temsilcisi Zakir Çetin, "Kur'an bir hayat nizamıdır" konulu, İrfan Mektebi Yazarı Mirza Ayhan İnak, "Allah Kur'an'ı muhafaza edenleri muhafaza eder" konulu, Hattat Mesut Hızarcı da, "Kur'an-ı Kerim" konulu konuşmalarda bulundular.

Panel öncesi bir açılış konuşması yapan Tarih, Medeniyet ve İrfan Derneği Başkanı Erol Duran, "Tarih, Medeniyet ve İrfan Derneği 2009 yılında kurulmuş genç ve dinamik bir dernek olup, öncelikli faaliyet alanı olan; toplum tarihi, kültürel, milli, dini, manevi değerleri, ilmi sosyal alanlarda gelişimine katkıda bulunmak; her alanda eğitim ve araştırmaya destek vermek; bilim ve kültür önderliğinde ülkemize ve halkımıza maddi-manevi katkıda bulunmak ve faaliyet yapmaktır" dedi.

Duran, Kur'an-ı Kerim'in içinde yaşadığımız dünyanın dili içinde kavranması konusunda pek çok sorunların yaşandığını savunarak, "Bugün yüksek bir sadakat ve derin bir duyarlılıkla kendisine itibar ettiğimiz ve sağlam bir melce olarak da kabul edip, teyit ettiğimiz yüce kitabımızın, kamuoyunda bu ilgiye paralel bir duyarlılıkla kavrandığından, anlaşılıp, müzakere edildiğinden, inanç ve amellerimize bihakkın yansıdığından söz etmek ne yazık ki zordur" diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmasının ardından Hayrat Vakfı Denizli Temsilcisi Zakir Çetin, "Kur'an bir hayat nizamıdır" konulu sunumunu yaptı. Çetin, yaptığı konuşmada, "Kur'an-ı Kerim, insanın faydalı bir şekilde yaşamasına vesile olur. İnsan hayatını hem dünya hem de ahiret saadetinde netice verebilecek bir şekilde Kur'an hayatımızı bir düzen altına alıyor" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız