SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kur'an Bir Hidayet Rehberidir"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:20:58
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen "Kur'an Hükümlerinin Tarihselliği Üzerine" başlıklı konferansta Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Erdem konuştu.

Hoca Ahmet Yesevî Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hulusi Arslan,  öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Prof. Dr. Mehmet Erdem, Kur'an-ı Kerim'in tanımıyla sözlerine başladı. Kur'an-ı Kerim'in Fatiha Suresi ile başlayıp Nas Suresi ile biten ve toplam 114 sureden oluşan Allah kelamı olduğunu söyleyen Erdem, meâl ile Kur'an arasındaki farklılığa vurgu yaparak "Meâl okumak, Kur'an okumak değildir. Meâlle yetinmeyip tefsir de okumak gerekir. Kur'an-ı Kerim'in mahiyetini kavramak için meâl ile Kur'an-ı Kerim'in aynı anlama gelmediğini anlamak lâzım. Kur'an-ı Kerim bir hidayet rehberidir. Kur'an-ı Kerim'in hidayetinden faydalanmak için objektif bir ölçü vardır: Bu ölçü Arapçadır. Kur'an-ı Kerim'in hidayetinden yaralamak için Arapça olarak okunmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Prof. Dr. Mehmet Erdem, daha sonra tarihsellik, Kur'an hükümlerinin ve kıssalarının tarihselliği konularındaki görüşlerini anlattı.

Konferansın sonunda öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Prof. Dr. Mehmet Erdem'e İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hulusi Arslan tarafından hediye ve plâket takdim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız