SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kur'an Hidayet Rehberi'

A- A+ PAYLAŞ

Müftü Mehmet Sönmezoğlu'nun konuşmacı olduğu konferansta katılımcılara Kur'an-ı Kerim'in Türkçe meali dağıtıldı.

Konferansa ilişkin olarak Malatya Belediyesi Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten şöyle:

"Ramazan Ayında birbirinden zengin programlar düzenleyen Malatya Belediyesi tarafından İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Kur’an Ayı Ramazan” konulu konferans, büyük ilgi gördü.

12 Eylül Cuma günü, saat 21.30’da Belediye Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesriklioğlu, Malatya Müftü Yardımcıları Mahmut Karatepe ile Hüseyin Uçar, bazı daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansa katılan vatandaşlara, Kur’an-ı Kerim’in Türkçe meali dağıtıldı.

Malatya Belediyesinin Ramazan Ayı içerisinde düzenlediği bir birinden güzel etkinliklere değinerek konferansı açan İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Malatya Belediyesinin çok zengin etkinlikler düzenlediğini ifade ederek, başta Belediye Başkanı H. Cemal Akın olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek, tebrik etti.

Onbir ayın sultanı Ramazan Ayı’nın Kur’an-ı Kerim’de zikredildiği, Allah’ın kelamı olan Kur’an-ı Kerimi bir yazı ve anlatımla izah etmenin çok zor olduğunu ifade eden İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, “Kur’an-ı Kerim öyle eşsiz bir kitaptır ki, en son peygamberine, en sevgili peygamberine ve onun ümmeti olma şerefine ulaşan ümmeti Muhammed’e Allah’ın bir lütfudur, ikramıdır, iltifat ve ihsanıdır. İnsanların ve cinlerin lafzıyla ve ruhuyla bir benzeri meydana getiremeyecekleri büyük bir mucizedir. İlahi kitapların son halkası, en kapsamlısı, hükmü kıyamete kadar devam edecek olan hidayet rehberidir. Müminler için şifa ve rahmettir. Dünya ve ahrette müminler için şefaat ve müjdedir. Okunması sevap olan hak ve batılı bir birinden ayıran Allah’tan bize uzanan sağlam bir ip, ebedi ve evrensel özelliğe sahip bir nurdur” dedi.

Müftü Sönmezoğlu, “Yüce Allah’ın kendi kitabını şöyle tanıtır: “Kur’an-ı Kerim bütün insanlara bir bildiri, Müminlere doğru yolu gösteren bir rehber, onlar için bir rahmet, inançlarını pekiştirmek için indirilen bir kitap, Allah’tan korkanlara bir öğüt, bir uyarı, kalplerdeki hastalıklara bir şifa ve bir müjdedir” diye tanıtır. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’de Kur’an için şunu buyurmuştur. “Kur’an-ı Kerim, Cenabı Hakkın insanlar için kurduğu bir ziyafet sofrasıdır. Şüphesiz Kur’an alemlerin Rabbinin indirmesidir” dedi.

Sönmezoğlu, bütün şan ve şerefin Kur’an-ı Kerim’de olduğunu, Kur’an-ı öğreteninde Allah olduğunu, dünya’da ve ahiret hayatında en büyük zenginliğin Kur’an-ı Kerim olduğunu, Kulların, Kur’an’la hemhal oldukları anda Allah’a çok yakın olduklarını, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in Kur’an-ı titizlikle öğreten anne ve babalara müjdeler verdiğini söyleyerek, “Peygamber efendimiz çocuklarınızı üç hususta yetiştirin demiştir. Peygamber sevgisi, Ehl-i Beyt sevgisi ve Kur’an kıraati. Kim Kur’an-ı küçük yaşlarda öğrenirse Kur’an onun etine ve kanına işler, Kur’an fevziyle nurlanır” şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda İl Müftüsü Sönmezoğlu, Kur’an-ı Kerim okurken uyulması ve dikkat edilmesi gereken kurallara’da değinerek, Kur’an-ı Kerim okurken en önemli kuralın Kur’an-ı anlayarak okumak olduğunu söyledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız