SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kur'an-ı Güzel Okuma Yarışması

0
Güncellendi - 2016-05-29 16:04:51
Kur'an-ı Güzel Okuma Yarışması
A- A+ PAYLAŞ

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması’nın Türkiye finali Malatya'da yapıldı.

Hacı Yusuf Taş Camisi'nde (Yeni Cami) gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye genelinde düzenlenen bölgeler arası yarışmalarda 25 bin kişinin arasında 7 kişi finalde yarıştı.

Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih Çatmakaş’ın komisyon başkanlığını yaptığı yarışma öncesi konuşan Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, “Biz, Kur’an’a hizmet idealiyle tarih sahnesine çıkmış, kendinden söz ettirmiş bir milletin, tarihin çocuklarıyız. Bizi biz yapan değerlerimizi besleyen muhteşem kültür ve medeniyetimizi, tarihimizi şekillendiren hiç şüphesiz Kuran’ımızdır. Biz bırakın onu okumayı, Kur’an’ın okunduğunu duyduğunda bile oturuşunu, duruşunu değiştiren bir milletin çocuklarıyız” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak da, kaybedeni olmayan bir yarışma yaptıklarını belirtti.

Albayrak, Kur’an yolunda yarışanın kaybedeninin olmayacağını ifade ederek, “Her biri zaten bir inci. Dolayısıyla incileri sıraya dizeceğiz. Bu güzel yavrularımız Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun tüm kurullarıyla okuyup bize güzel bir gün yaşatacak” diye konuştu.

2015 yılında 6 bin 24 çocuğun Diyabet İşleri Başkanlığı’ndan hafızlık belgesi aldığını kaydeden Albayrak, şunları söyledi:

“1976 yılından bugüne kadar bir kütük tutup, belge alan hafızları kaydediyoruz. Şuanda ülkemizde 121 bin 270 canlı hafızımız var. Bu müesseseyi nasıl daha canlandırırız diye bir projeyle huzura çıktık. ‘Geldi Gençlik Çağımız Hafızlık En Güzel Tacımız’ projesi kapsamında gençlik çağına giren çocuklarımızı son 2-3 yılda çalışma meyvesini verdi. Kur'an kursuna devam eden yahut bir yıl hafızlığa çalışan 13 bin erkek, 6 bin 500 kız öğrencimiz, genel olarak 20 bine varan çocuğumuz ortaokulda hafızlık yapıyor. Yıl boyunca yatılı olarak Kur'an kurslarımızda toplamda 75 bin 568 öğrenci yatılı olarak Kur'an eğitimi aldı. Bu nesil bizim. Kredi Yurtlar Kurumunda (KYK) yatılıda kalan üniversite öğrencilerimize Kur'an kursu hizmeti götürdük. Yaklaşık 44 bin öğrenci Kur’an-ı Kerim'i öğrendi.”

Konuşmaların ardından ilçe, il ve bölge şampiyonalarında finale katılmaya hak kazanan Denizli'den Abdülkadir Kaygın, Bursa'dan Melih Aydın, Samsun'dan Muharrem Türen, Isparta'dan Mahmut Enes Alpsümer, İstanbul'dan Mustafa Hamza Aktoprak, Ankara'dan Enes Genç, Gaziantep'ten Seydi Vakkas Bilsin, Kur'an-ı Kerim okuyarak Türkiye şampiyonu olmak için mücadele etti.

Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu, yarışmada, İstanbul'dan Mustafa Hamza Aktoprak birinci olurken, Gaziantep'ten Seydi Vakkas Bilsin ikinci, Samsun'dan Muharrem Türen üçüncülüğü elde etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yarışmada birinci olan Aktoprak'a 5, ikinci Bilsin'e 4, üçüncü Türen'e 3, diğer finalistlere ise 2'şer cumhuriyet altını hediye edildi.

Ayrıca yarışmanın birincisine Malatya'daki özel bir şirket tarafından umre seyahati ve çeşitli ödüller verildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

c5

c3

c4

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • malatyalı (7 yıl önce)
    hafızlık , islam alemi tarafından yeniden yorumlanmalı .pakistan bangladeş afganistan hafızların en yoğun olduğu ,hatta binlerce öğrenciye sahip medreselerin olduğu yerler.mısır en güzel hafızların yetiştiği yer.her şey kararında olmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bufu (7 yıl önce)
    masallah
    0
    0
    Yanıtla