SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kur'an-ı Kerim Meali Yarışması..

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:31:48
Kur'an-ı Kerim Meali Yarışması..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da düzenlenen ‘Kur'an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması’ sonucunda dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı. 

Ülke genelinde düzenlenen ‘Kur'an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması’nın Malatya'daki ödül töreni, Öncü Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü'nün organizasyonuyla Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi Ahi Evran Salonu’nda gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından sine vizyon gösterisi ve açılış konuşması gerçekleştirildi. İl Müftü Yardımcısı İhsan Mesut Akbaş, yapılan faaliyetin önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Türkiye genelinde, Kur’an-ı Kerim’i Anlamıyla Buluşmak Platformu, Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Malatya Öncü Gençlik, Spor ve izcilik Kulübü işbirliğiyle düzenlenen yarışmayla ilgili bilgi veren Malatya Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü Derneği Başkanı Cengiz Uğur, her yaştan katılımcının rekabet ettiği, kaybedenin olmadığı ve kazananının en çok yarışma olduğunu belirterek, “Kur’an-ı Kerim mealini herkesin okuması ve bilmesi gerekiyor. Kur’an-ı Kerim’i anlayarak okuma konusunda da bir farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir yarışma düzenlendi. 9 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen sınav ile her yaştan katılımcının katıldığı yarışmaya Türkiye geneli 179 bin, Malatya’dan ise 40’ı cezaevinden olmak üzere bin 250 dolayında kayıt yapıldı” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sonrası, kategorilerine göre il sıralamasında dereceye girenlere ödülleri verildi. A Kategorisi (14 yaş altı) ve B Kategorisi (14-19 yaş arası) birincilerine laptop bilgisayar verildi. A Kategorisi (14 yaş altı) ve B Kategorisi (14-19 yaş arası) ikincilere akıllı telefon, A Kategorisi (14 yaş altı) ve B Kategorisi (14-19 yaş arası) üçüncülere yarım altın,19 yaş üstü C Kategorisi İl birincisine Umre ödülü, ikinciye akıllı telefon ve üçüncüye yarım altın ödülü verildi. Tüm kategorilerin 4-10 arası yarışmacılara Kitap Seti verildi. 11-13 arası yarışmacılara saat hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız