SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması

A- A+ PAYLAŞ

Yedi ilin katılımıyla Kur`anı Kerim'i yüzünden okuyan yarışması bölge finali Elazığ`da yapıldı. Yarışmada kızlarda Malatya, erkeklerde ise Diyarbakır birinci oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen geleneksel Kur`an-ı Kerim-i yüzünden okuma yarışması Elazığ`da düzenlendi. Daha önce bölgenin çeşitli illerinde yapılan yarışmalarda birinci gelen kız ve erkek öğrenciler bölge merkezi seçilen Elazığ`da yarıştı. Diyarbakır, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Malatya, Batman, Mardin il birincilerinin katıldığı yarışma Edibe Can Müftülük sitesi konferans salonunda yapıldı. Yapılan yarışma sonucunda erkeklerde birinciliği Diyarbakır`dan Nurullah Gedük, bayanlar da ise
Malatya`dan Seher Toprak kazandı. İkinciliği Bingöl, üçüncülüğü ise Diyarbakır`dan Kübra Olgun elde etti.

Bölgede birinci seçilen öğrenciler Türkiye geneli finalinde yarışmak için ön elemelere katılma hakkı elde ettiler. Ön elemeler 7 Haziran 2011 Salı günü Diyanet İşleri Başkanlığında yapılacak Final ise erkekler için 14 Haziran 2011 Pazar günü İstanbul Fatih ilçe Müftülüğü'nde, bayanlar için ise 26 Haziran 2011 Pazar günü Konya Ereğli İlçe Müftülüğünde yapılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız