SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kur'an-ı Kerim'in İndirildiği Gece

A- A+ PAYLAŞ

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olan Kadir Gecesi dolayısıyla bir açıklama yapan Müftü Bekir Gerek, 5 cami ve Belediye İftar Çadırı'nda mevlid programları gerçekleştirileceğini bildirdi. Müftünün yanı sıra Belediye Başkanı Cemal Akın'da bir mesaj yayınladı.

MÜFTÜNÜN AÇIKLAMASI

Malatya Müftüsü Bekir Gerek, Kadir Gecesi dolayısıyla şunları söyledi:

"Rahmet, mağfiret, feyiz ve bereket iklimi olan bir ramazan ayında sonuna yaklaştığımız şu günlerde, Yüce Allah’ ın “ Bin Aydan Daha Hayırlı” diye vasıflandırdığı kutlu bir gece olan “ Kadir Gecesi” ne erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

19 Ekim 2006 Perşembe gününü 20 Ekim 2006 Cuma gününe bağlayan gece mübarek Kadir gecesidir.

Allah’ u Teâlâ , bu geceyi Kadir süresinde bizlere şöyle anlatmaktadır.

“Doğrusu biz Kur’ an-ı Kadir Gecesinde indirdik”. Kadir Gecesinin ne olduğunu sen biliyor musun? Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede Rablerinin izni ile her türlü iş için inerler. O gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.”

Kainattaki bütün varlıklarla ilgili hususların planlanarak, yıllık ilahi programının yürürlüğe konulduğu, bu sebeple de “ Kader ve Takdir” manasına gelen Kadir ismi verilmiş olan bu geceyi yücelten, kutlu ve mukaddes kılan en önemli sebep, hiç şüphesiz ki,  insanlık aleminin mutluluk rehberi, insanlığın ve medeniyetin vasıtası, ilim, irfan ve ahlak’ın meşalesi, Kur’ an-ı Kerim’ in Cibril-i Emin vasıtasıyla Hz. Muhammed ( S.A.V) ‘ e indirilmeye başlanılmış olmasıdır. Çünkü Kur’ an, “ En Doğru Yola İleten” “ İnsanları karanlıktan aydınlığa çıkartan, her şeye galip ve övgüye layık olan Allah’ ın yoluna ulaştıran”  Hidayet rehberi kutsal bir kitaptır.

          

Kur’ an; insanlığın huzurdan uzak, bunalım içerisinde kıvrandığı bir dönemde katılaşan,  kararan kalpleri aydınlığa ve sükûnete sevk eden, merhametsizlik yerine şefkati, çatışma yerine barışı, düşmanlık yerine sevgiyi, mutsuzluk yerine esenliği öğütleyen, birliği ve dirliği öngören, kısacası bizlere hayat veren ve kıyamete kadar da baki olan yüce bir kitaptır. Yeter ki biz,  onu anlamaya çalışalım, onun tavsiye ve emirlerine uyalım.

 

Bu gecede, Kur ’an-ı kerim’ in ayetlerini meali ile birlikte okuyarak üzerinde çok düşünmeli, söz ve davranışlarımızın Allah’ ın emirlerine uygun olup-olmadığının muhasebesini yapmalı, hata, kusur ve günahlarımızın affı için tövbe etmeli ve bu geceyi yeni bir hayatın başlangıcı saymalıyız.

           

Bu geceyi tövbe ve istiğfar ederek, Allah’ tan affımızı dileyerek, fakir, yetim, dul ve kimsesizlere yardım ederek, anne, baba, akraba ve komşularımızın hal ve hatırını sorarak, açları doyurarak, kaza ve nafile namazları kılarak, ihya etmeye çalışalım. Milletimizin birlik ve beraberliği, cennet vatanımızın her türlü felaketlerden muhafazası, devletimizin bekası, bütün Müslümanların ve insanlığının barış ve esenliğe kavuşması için Cenab-ı Allah’a yalvaralım. Aziz şehitlerimizin ruhlarını şâd edelim. Camilere kadın-erkek, genç, çocuk hep birlikte koşarak ibadetlerimizi birlikte yapmaya çalışalım.

           

Bu gece münasebetiyle Merkez Söğütlü Camii, Yeni camii, Turgut Özal Camii, Niyazi Mısri,  Taştepe Hacı Yeşilgül Camilerinde ve Belediye İftar Çadırında Mevlit programı tertip edilmiştir. Bu programlara katılalım.

 

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, milletimizin, bütün İslam dünyasının ve bilhassa siz Malatyalı hemşerilerimin mübarek Kadir Gecesini tebrik ederken, bu gecenin mu’minler için manen arınma ve temizlenme; insanlık alemi içinse, sevgi ve barış dolu günlere kavuşmaya başlangıç teşkil etmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyor, Kur’an’ın aydınlığında huzur dolu günler diliyorum."

 

AKIN'IN MESAJI..

Belediye Başkanı Akın'ın Kadir Gecesi mesajı da şöyle:

 

"Pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevî hazzın doruğa ulaştığı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

 

Sayısız manevî güzelliğin yaşandığı ve mükâfatların sınırsız olarak verildiği bu gecede, dünyanın birçok yerinde mazlum durumdaki Müslüman kardeşlerimizin huzura ermelerini, savaşların son bulmasını, barış ve kardeşlik duygularının pekişmesini temenni ediyorum.

 

Bu duygu ve inançla Malatyalı hemşerilerimin,  milletimizin ve bütün İslam Âleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, Kadir Gecesinin hayırlara vesile olmasını diliyorum."

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız