SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kur'an Kursiyerleri Yarıştı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Müftülüğü tarafından 2008 yılı içerisinde Yaz Kur'an Kursları arasında düzenlenen yarışmanın finali yapıldı.

Malatya Belediye konferans salonunda yapılan yarışmanın finalinde 8 cami bölge grup birincileri ile 7 Kur'an kursları bölge birincileri, Dini Bilgileri ve Yüzünden Kur'an Okuma kategorilerinde ter döktü.

Malatya İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, kendi bölgelerinde başarılı olan öğrencilerin final yarışmasında bir araya geldiklerini belirtti. Sönmezoğlu, "Bu öğrencilerimizin esasında hepsi birinci. Ancak, İl Müftülüğü genelinde 1-2 ve 3. seçmemiz gerektiği için böyle bir yarışma yapmamız gerekli oldu. İnşallah öğrencilerimiz burada gerekli olmuş oldukları bilgileri ortaya koyacaklar. Güzel bilgiler aldıklarına biz inanıyoruz. Bu sene Kur'an kurslarımızın çok faydalı geçtiğini yakından gördük" dedi.

Daha sonra öğrenciler Dini Bilgileri ve Yüzünden Kur'an Okuma kategorilerinde yarışmaya tabi tutuldu. İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu'nun başkanlığında oluşturulan komisyon tarafından ayrı ayrı yapılan yarışmalarda camiler arasında; birinciliği Kozkökü Camii öğrencisi Melih Alay, ikinciliği; Niyazi Mısri Camii öğrencisi Ahmet Göksoy, üçüncülüğü Uçbağlar Camii öğrencisi Ruveyda Nur Ağırbaş kazandı.

Kur'an Kursları arasında ise birinciliği Fahri Kiğılı Kız Kur'an Kursu öğrencisi Sümeyye Beyza Metin, ikinciliği Çöşnük Erkek Kız Kur'an Kursu öğrencisi Hasan Doğan, üçüncülüğü Topraksu Kız Kuran Kursu öğrencisi Fatma Beyza Çolak aldı.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere tam, yarım, çeyrek altın ve katılan tüm öğrencilere birer kitap seti hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız