SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kur’an Kursları Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:31:10
Kur’an Kursları  Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Gel Bu Yaz Kur’an-ı Gönlüne Yaz” sloganı ile başlatılan yaz tatili boyunca Kur’an, siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgilerin verileceği yaz Kur’an kursları  başladı. 

Malatya’da da İl Müftülüğü’nün organizasyonu ile başlatılan Yaz Kur’an Kurslarını ziyaret eden Müftü Ümit Çimen kurs öğrencileri ile bir araya geldi.

Kurslar ile ilgili de bilgiler veren Çimen, “Bizim dini hayatımızda çocukların çok önemli bir yeri var. Bundan dolayı her yaz okulların tatile girmesiyle birlikte camilerimizde ve Kur-an kurslarımızda bir hareketlilik başlamakta. Çocuklarımız, camilerde ve kurslarda bir araya gelirler. Malatya’da bine yakın cami ve 350 Kur-an Kursu’nda öğrencilere Kur’an eğitimi veriliyor. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığının “Gel Bu Yaz Kur’an-ı Gönlüne Yaz” sloganı ile çocuklarımızı camilerde ve Kur-an Kurslarında misafir ediyoruz” ifadelerini kaydetti.

Amaçlarının çocuklara dinlerini, peygamberlerini ve mensubu oldukları inanç, kültür ve medeniyetlerinin kavram ve sembollerini anlatmak olduğunu belirten Çimen, “Çocuklarımıza burada namaz kılmayı, abdest almayı, Kur’an-ı okumayı ve insani değerleri öğretmenin gayreti içerisindeyiz. Amacımız geleceğe faydalı ve hayırlı nesiller bırakmaktır” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız