SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kur'an Kursunda Kanser Eğitimi

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:49:07
Kur'an Kursunda Kanser Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, Kur’an Kursu öğreticilerine kanser eğitimi verildi. 

İl Müftülüğü, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle Kur’an Kursu Öğreticilerine Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) yetkilileri tarafından Bilgilendirme Eğitimi düzenlenerek, kanserden korunma yöntemleri anlatıldı.

İl Halk Sağlığı KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Sema Kutsal Çelik ve KETEM Sorumlu Hemşire Arzu Sarıçam, Yeşilyurt Müftülüğü bünyesinde görev yapan Bayan Kur’an Kursu Öğreticilerine, Malatya Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda KETEM Bilgilendirme Eğitim Semineri verildi.

Malatya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Dr. Selma Aydın Felek’in de katıldığı program, Dr. Felek ‘in açış konuşması ile başladı. Dr. Felek, kanser ve özellikle bayanlarda yaygın olan göğüs kanseri hakkında genel bir bilgilendirme konuşması yaptı.

Dr. Selma Aydın Felek’in açılış konuşmasının ardından, Dr. Sema Kutsal Çelik sunumunu yaptı. Dr. Çelik, göğüs kanseri, kolon kanseri gibi hastalığında risk grubunda olanları tanıttıktan sonra, kanserin tanımasının ve teşhisinin nasıl yapıldığını hazırladıkları maket ve sunular üzerinden izah etti.

Hemşire Arzu Sarıçam, Dr. Çelik’in sunumunun ardından yapılan eğitimin ve bu eğitim sonunda kazandıklarını görev yerlerine döndüklerinde orada bulunan öğrencilerine taşımaları gerektiği konusunda kursiyerlere, “Bugün bizler sizlere bir ışık tuttuk, buradan çıkıp evlerinize gittiğinizde bu ışık sönmesin ve devam etsin, sizler de çevrenizde bulunanları, öğrencilerinizi bu ışıkla aydınlatın” çağrısında bulundu.

Ayrıca Hemşire Arzu Sarıçam tarafından, seminer sonunda kolon kanserinin evde teşhisine imkân sağlayan kitler eğitime katılan tüm personele ücretsiz olarak dağıtıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız