SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kur'an Okuyan Kalem

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:20:09
Kur'an Okuyan Kalem
A- A+ PAYLAŞ

Isparta'da 162 çeşit Kur'an-ı Kerim basılan tesiste, Kur'an'daki 6 bin 666 ayetin tamamının yer aldığı ve 114 hafızın seslendirdiği elektronik kalem üretildi.

Tesis Müdürü Ali Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2004 yılında 15 bin metrekare kapalı alanda faaliyete geçen tesiste 162 çeşit Kur'an-ı Kerim basıldığını söyledi.

Kur'an-ı Kerim'e hizmet etmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını vurgulayan Yıldız, insanların Kur'an-ı Kerim'i daha rahat okuyabilmesi için çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Bu kapsamda 114 hafızın seslendirmesiyle Kur'an-ı Kerim'deki 6 bin 666 ayetin tamamının yer aldığı elektronik kalem ürettiklerini bildiren Yıldız, Kalem Kur'an-ı Kerim ile tek bir tuşla bütün Kur'an ve mealinin dinlenebileceğini söyledi.

Yıldız, ''Ayrıca kalem için özel olarak Kur'an da ürettik. Ürettiğimiz kalem istenilen sayfanın üzerine tutulduğunda otomatik olarak sayfa algılanıyor ve okunmaya başlıyor. Bunun yanında kalemde yemek, abdest için de dualar yer alıyor'' diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız