SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kur'an ve Ezan Okuma Yarışması

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Din Görevlileri ve Kur'an Kursu öğreticileri arasında ezanı güzel okuma, Kur'an-ı Kerimi güzel okuma ve hafızlık dalında il birincisini belirleme için yarışma yapıldı.

Yeni Cami'de düzenlenen yarışma öncesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksel Kurulu Üyesi Dr. Muhlis Akar, Kur-an kerim'in sosyal hayatımıza yansıması gerektiğine dair vaaz verdi. Müftü Yardımcıları Hüseyin Uçar ve Mehmet Yılgın, Din Eğitimi Uzmanı Abdulhekim Ağırbaş ve İnönü Üniversite İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Ramazan Kamildoğan'dan oluşan juri üyeleri, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu'nun başkanlığında yarışmaya katılanları değerlendirdiler.

Malatya il genelinde katılımın olduğu yarışmada ezanı güzel okumada; Kale ilçesinde Serkan Çetinkaya, Doğanşehir'den Mustafa Aktaş ve Pütürge'den Davut Sağlam yarıştı. Kur'an-ı Kerimi Güzel Okumada ise Malatya Merkezden Ahmet Tayyar, Darende'den Emre Karalı, Pütürge'den Ferdin Demir ve Arapkir'den Orhan Demirtaş yarıştı. Hafızlık dalında ise Doğanşehir'den Ramazan Yaşar, Arapgir'den İsmail Yıldız yarıştı.

Yapılan yarışma sonunda, güzel ezan okumada Kale ilçesinden katılan İmam-Hatip Serkan Çetinkaya 86 puanla birinci, Kuran-ı Kerim'i güzel okumada Malatya merkezden İmam Hatip Ahmet Teyyar 92 puanla birinci, bayanlarda ise 92.5 puanla Hatice Ağırbaş, hafızlık dalında ise Emine Türkan Çelik birinci oldu.

Derece giren yarışmacılar, ileri bir tarihte yapılacak iller arasındaki yarışmaya Malatya'yı temsilen katılacaklar.

"FARKINDA OLUN.."
Öte yandan, bir dizi çalışmalarda ve programlarda bulunmak için Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Malatya'ya gelen Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Muhlis Akar, Malatya İl Müftülüğüne bağlı Hacı Mehmet Kaya Kız Kur'an Kursu'nda bulunan öğrencilere hitap etti.

Öğrencilerden aldıkları eğitimin, yaptıkları işin farkındalığını fark etmelerini isteyen Akar, "Hafızlık yapmakla dünyanın en önemli işini yapıyorsunuz. Çünkü sizler Kuran okurken ve hafızlığını yaparken Allah ile konuşuyorsunuz demektir. Çünkü Kuran Okumak Allah ile konuşmak olduğunu beyan eder Peygamber Efendimiz (sav)" diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim'in eskimeyen en önemli kitap ve bilgi kaynağımız olduğunu, onu ezberler iken, öğrenirken, okurken niçin okuduğumuzu iyi bilmemiz gerektiğini belirten Akar, "Bireyin, toplumun problemlerine çare, günümüzde hayatımızı güzel yaşamak için okumalıyız. Okuduğumuz Kuran hayatımıza, ailemize, yaşantımıza yansımalıdır. Okuduğumuz Kuran hayatımızda olumlu değişimler yapmalıdır" dedi.

Kendisinin de hafız olduğunu, hafızlığın zorluğunu iyi bildiğini belirten Akar, hafızlık çalışması yapan öğrencilere sabır, sebat ve bol bol tekrar yapmalarını tavsiye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız