SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kur'an'ı En İyi Okuyan Bayanlar..

A- A+ PAYLAŞ

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Türkiye'de ilk defa düzenlenen 'Bayanlar Kur'an-ı Kerim'i Yüzüne (metine bakarak)Güzel Okuma Yarışması'nın Türkiye Finali Malatya'da yapıldı. Türkiye birinciliğini, Bartın ilinden yarışmaya katılan Sevcan Üstünbaş elde etti.

Bayanlar Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali Malatya Belediyesi Konferans Salonu'nda yapıldı. Yarışmayı, Vali Osman Derya Kadıoğlu, Belediye Başkanı Cemal Akın, Vali Yardımcısı Mehmet Cilacı, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Daire Başkanı Ulvi Ata, Emniyet Müdürü Orhan Savaş, Malatya Müftüsü Bekir Gerek, TSO Başkanı Mücahet Fındıklı, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ile birlikte çok sayıda davetli izledi.

Vali Osman Derya Kadıoğlu, yarışma öncesinde yaptığı konuşmada, "İlk defa yapılan bu yarışmanın bayanlar arasında yapılmış olması, kadınların toplumda daha etkin hale gelmesinde önemli bir faaliyettir. Türk milleti olarak bin yıldır, İslamiyet'i kabul etmiş, onu en iyi anlamış, yaşamış ve 3 kıtada hizmet vermiş bir milletiz. Bugün de Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti, her konuda olduğu gibi bu konuda da İslam dünyasına örnek teşkil etmektedir. Din ve Kur'an, önüne gelen herkesin öğretebileceği bir ilim değildir. Din, eğitim kurumlarında, uzmanından öğrenilmeyidir. Diyanet İşleri Başkanlığı, dinin öğrenilmesi ve öğretilmesinde, boşluk bırakmamalı ve her zaman aktif olmalıdır. Zira din hizmetleri boşluk kabul etmez" dedi.

Bayanlar Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okumu Yarışması'nın Türkiye finalinde, Kahramanmaraş'tan Refika Akkurt, Kocaeli'nden Merve Gülmez, Amasya'dan Nesrin Çolak, Konya'dan Tuba Nur Durmuş, Malatya'dan Sara Çalışkan, Yozgat'tan Ayşe Bulut, Bartın'dan Sevcan Üstünbaş, Ankara'dan Seda Arzlantaş, İstanbul'dan İfade Aydın ve Zongulduk'tan Elif Çeliktaş yarıştı.

Her yarışmacının Kur'an-ı Kerim'den 1 sayfa okuduğu Türkiye finali sonunda Sevcan Üstünbaş (Bartın) birinci, İfade Aydın (İstanbul) ikinci ve Seda Arslantaş (Ankara) ise üçüncü oldu.

Türkiye birincisi olan Sevcan Üstünbaş'a hediyesini Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Daire Başkanı Ulvi Ata verdi. Türkiye birincisi Üstünbaş'a 10 adet Cumhuriyet altını, 1 adet yarım altın 1 adet cep telefonu ve bin 500 YTL para ödülü verildi. Türkiye ikincisi İfade Aydın'a ise 7 Cumhuriyet altını,1 adet yarım altın 1 adet cep telefonu ve bin YTL paradan oluşan hediyesini ise Vali Yardımcısı Mehmet Cilacı verdi. Belediye Başkanı Cemal Akın ise, Türkiye üçüncüsü olan Seda Arslantaş'a 5 adet Cumhuriyet altını, 1 adet yarım altın, 1 adet cep telefonu ve 500 YTL'de paradan oluşan ödülünü verdi. Derece alamayan diğer yarışmacılara ise 300'er YTL para ile 2'şer adet Cumhuriyet altını hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız