SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bayram Yakınlaşma Demektir"

0
Güncellendi - 2016-09-12 15:27:42
A- A+ PAYLAŞ

  • Kurban Bayramı dolayısıyla, siyasiler, il yöneticileri de kutlama mesajları yayınladılar.

Kurban Bayramı 12 Eylül Pazartesi ile 15 Eylül Perşembe günleri arasında kutlanıyor. Malatya'da bayram namazı 06.45'de. Resmi Bayramlaşma töreni ise Pazartesi günü saat 15.00'de Anemon Oteli'nde gerçekleştirilecek.

MESAJLAR..

Gümrük ve Ticaret Bakanı, AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci

"Milletçe her zamankinden daha fazla kenetlenmiş olarak, kurban bayramını idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar, toplumsal hoşgörü ve dayanışmanın güçlendiği, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği, merhametin ve affetme duygularının had safhada hissedildiği günlerdir. Rabbimizin bize lütfu olan bayramlar; dostlukların hatırlanması, dargınlıkların giderilmesi, geleneklerimizin yaşatılması için eşiz bir fırsattır. Bayramın manevi güzelliklerinden faydalanmayı Allah hepimize nasip etsin.

Ülke olarak geçtiğimiz bu zorlu süreçte, bayramların muhteviyatını oluşturan bu duygular her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Vatanımız üzerinde oynanan kirli oyunları milletçe kenetlenerek bertaraf ettik ve tüm dünyaya örnek olacak bir direniş sergiledik. Bundan sonrasında da bu dayanışmanın devam etmesini temenni ediyorum. Milletimizin desteğiyle; ülkemizin güvenliğini, devletimizin bekasını ve esenliğini hedef alan her türlü terör örgütünün kökünü kazıyana kadar mücadelemize devam edeceğiz.

Bu vesile ile Malatyalı hemşerilerimin, milletimizin ve tüm İslam Âlemi’nin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor; Yüce Rabbimden birliğimizi, kardeşliğimizi daim kılmasını, milletçe daha nice bayramlara huzur, barış içinde ulaşmayı nasip etmesini diliyorum."

Malatya Valisi Mustafa Toprak

"Saygıdeğer Malatyalılar!

Hepimizin malumu olduğu üzere Aziz Türk Milleti’nin mayası olan paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma hasletlerinin en güzel örneklerinin yaşandığı bayramlar yoksulun, yetimin, muhtacın korunup kollandığı, kırgınlık ve küskünlüklerin yerini barışın ve hoşgörünün aldığı, içerisinde kin ve nefretin asla vücut bulamadığı müstesna günlerdir.

Yüce Allah’a şükürler olsun ki İslam Âleminde ve tüm Türkiye’de olduğu gibi Kayısının Başkenti Malatya’mızda da bu istisnai günlere; birlik ve beraberliğimizi, dostluk ve kardeşliğimizi sevgi, saygı ve muhabbetle harmanlayarak perçinlediğimiz bir Kurban Bayramına daha ulaşmış bulunuyoruz.

Duamız ve temennimiz odur ki bu mübarek günler hatırına dünyanın dört bir yanında akmakta olan kan ve gözyaşları durur, eller kardeşlikte birleşir, diller barış türküleri terennüm eder; Cennet Vatanımız üzerinde gerçekleştirilmeye çalışılan hain planlar Necip Türk Milleti’nin sarsılmaz iradesi karşısında hüsrana uğrar, mert ve cesur sinesine çarparak yok olur.

İdrak ettiğimiz bu Kurban Bayramının da bütün insanlığın kalplerinin birbirine yakınlaşmasına, gönül köprülerinin yeniden kurulmasına vesile olması yegâne ümidimizdir. Bundan mütevellit bayramın ulvi esintilerinden bolca istifade edebilmek için hayır duaları rahmet ve bereket kapılarını açan büyüklerimizi ve yaşlılarımızı ziyaret etmek, şifa bekleyen hastalarımıza manen destek olmak, yoksul ve düşkün kardeşlerimizin kapısını çalmak, Devletimizin bekası ve Milletimizin birliğinin muhafazası uğruna Hakka yürüyen Aziz Şehitlerimizin aileleri ile Şanlı Gazilerimiz ve ailelerinin yanında olduğumuzu gösterip yürek yangınlarına bir katre su serpmek hepimiz için manevi bir görevdir. Çünkü bayram yakınlık demektir, yakınlaşma demektir…

Bu duygu ve düşünceler içerisinde başta siz muhterem halkımızın, Aziz Milletimizin ve tüm İslam Âleminin Kurban Bayramını kutluyor, bayramın herkese sağlık, huzur, barış ve esenlik getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum!"

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

"Bayramlarımız kardeşlik ruhunu pekiştirmeye; birliğimizi, beraberliğimizi ve aramızdaki diyaloğu arttırmaya vesile olan; sevgi ve saygının kalplerde yer edindiği İlahi günlerimizdir. Toplumsal hayata bereket ve zenginlik katan bayramlar, milletimiz için kenetlenme,birlik ve beraberliğin temin edildiği günlerdir. Her bir menfi ve fevri yapılan davranışlardan uzaklaşmak, gönülleri birlikte maneviyata açmaktır. Milletçe yaşadığımız bu elemli günlerde, sabırsızlıkla beklediğimiz Kurban Bayramı bir kez daha bereketiyle, mesruruyla karşılamanın mutluluğu içerisindeyiz.

Kurban; cömertliktir, halden anlamak kalpleri fethetmek, empati yapmak, paylaşmaktır. Yoksulları sevindirmek, kursaklardan aynı lokmayı geçirmek, manevi haz ve İlahi Aşkı bu mübarek günlerde doyasıya yaşamaktır. Akıtılan kan, Yüce Allah’la kurulan kurbiyettir, yakınlıktır.

Geçtiğimiz günlerde gerek kurbiyetimize gerekse milli irademize gerekse de vatandaşlarımızın şahsına münhasır gerçekleştirilen kanlı darbe girişimi; milletimizin kararlı, azimli, soğukkanlılığı ve devlet millet sevdası ile amacına ulaşamadan bastırılmıştır. 15 Temmuz Gecesi ülkeyi yangın yerine çevirmeye kalkan karanlık şer odakları, milletin çelikten göğsünü delmeyi başaramamıştır. Milli birlik ve beraberlik bilincini silmeye, dini vazifelerimizi yerine getirmemize kastı olanların emel ve gayeleri karanlık kör kuyulara sonsuza kadar atılmıştır. Aynı bataklıktan beslenen diğer fitne sahipleri de milletimizin devletimizin üzerindeki hain istekleri hiçbir zaman hedefe ulaşamayacaktır. Çünkü beslendikleri bataklık gün geçtikçe kurumaktadır. Gerek sınırlarımız içinde gerekse bölgemizde kanlı politikalarını hayata geçirmeye çalışan üst aklın topraklarımıza attığı nifak tohumları kök salmayacaktır. Binlerce yıldır, aynı toprakların hamuruyla yoğrulan ve kardeşçe yaşayan insanların arasında fitne fesat sokmak yeryüzündeki şeytanların bilhassa en büyük gayesidir. Bölgeyi istikrarsızlığa, huzursuzluğa, umutsuzluğa sürüklemeyi amaç edinmişler bilmelidirler ki bu topraklarda hala kurumamış şehit kanı varken hangi bedenlerle bu topraklara basmaya cüret edebileceklerdir?

Bir zincirinin iki halkası gibi kenetlenen 79 milyonun garbı-şarkıyla; kuzeyi güneyiyle karşıladığı Kurban Bayramımızın hayırlar getirmesini temenni ederim. Komşusu açken tok yatmayı kabul etmeyen bir ümmetin evlatları olan bizler bugün Somali’de, Moritanya’da, Senegal’de, Filistin’de ve Suriye’de yardıma muhtaç dünyadaki tüm mazlum halkların yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Bir kez daha ulaşmanın tarifsiz bir sevincini yaşadığımız Kurban Bayramı çaresizlere çare, derde derman, yaraya merhem olmak için önemli bir fırsattır.

Cenab-ı Allah’tan; kendisine sunulan tüm kurbanları kabul buyurmasını, gönüllerimizi Hazret-i İbrahim ile Hazret-i İsmail teslimiyeti ve kurban bereketi ile müzeyyen ve rana kılmasını, ülkemizin muhafaza ve müdafası için cenk yollarının tozunu yutan Mehmetçiklerimizi muzaffer kılmasını, milletimizin birlik ve beraberliğine gölge düşürenleri kahır eylemesini, Kutsal topraklarda Hac vazifesini yerine getiren kardeşlerimizin de ibadet ve dualarını kabul etmesini niyaz ederim.

Bu duygu ve düşüncelerimle, milletimizin aynı zamanda Tüm İslam Alemi’nin mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik eder; refah, mutlu, sükunetli ve afiyetli bir bayram geçirmenizi Allah’tan temenni ederim."

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

"Bayramlar bizim için birlik, dayanışma, barış ve kardeşliktir. Ne yazık ki ülkemizde ve bölgemizde yaşanan katliamlar nedeniyle bu Kurban Bayramını buruk yaşıyoruz. İnsanlarımız bayrama acının, gözyaşının, haksızlığın ve yoksulluğun gölgesinde giriyor.

Biz, Anadolu’nun eşsiz topraklarında şehit haberlerinin, katliamların son bulduğu, insan hak ve özgürlüklerinin sonuna kadar kullanıldığı, adaletin herkese eşit bir şekilde dağıtıldığı, anti demokratik uygulamalara, ötekileştirme ve tek tipleştirme çabalarına son verildiği, dini, dili, ırkı mezhebi, cinsiyeti ne olursa olsun herkesin mutlu bir şekilde yaşadığı bir ülke özlemindeyiz. Ve bu özlemimizi hayata geçirmek için çalışıyoruz. Çünkü bizim tüm Dünya’ya örnek, birlik-beraberlik içinde imkansızı başardığımız Ulusal Kurtuluş Savaşı tecrübemiz ve her engeli aşacak gücümüz var.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm yurttaşlarımızın kurban bayramını kutluyor, bayramın ülkemizde ve bölgemizde yaşayan tüm insanlara mutluluk getirmesini diliyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kurban Bayramı’nın yaşanan acıların, akan kan ve gözyaşlarının durmasına vesile olmasını dileyerek, şunları belirtti:

Sevgi, barış, kardeşlik, dayanışma duygularının yoğunlaştığı, milletçe birlik ve beraberliğin daha da pekiştirildiği bu bayramın, dünyanın dört bir yanında hayatları acı ve gözyaşından ibaret olan insanlara huzur ve neşe getirmesini, kanayan yaralara merhem olmasını temenni ediyorum.

Kesilen ve dağıtılan kurbanlarla komşuluk ilişkilerinin geliştiği, fakir ve kimsesizlerin gözetildiği, bayramlaşma ve kutlamalarla birlik ve beraberliğin güçlendiği, ziyaretlerle hasta ve yaşlıların gönüllerinin alındığı, bu çok özel günümüzde, Malatya’mızın, ülkemizin, İslam âleminin ve tüm insanlığın barış ve huzura ermesini yüce Mevla’dan diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Malatyalı hemşerilerimin Kurban Bayramlarını sağlık, huzur ve mutluluk içinde geçirmelerini diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan:

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında şunları dile getirdi:

“Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, milletçe ve ümmetçe sevinç ve coşkunun yaşandığı, bir toplumda millet olma şuurunun perçinlendiği özel günlerdir. Bu özel günlerden biri olan Kurban Bayramı’na kavuşmanın sevinci, mutluğu ve manevi huzuru içerisindeyiz. Kurban, teslimiyettir, paylaşmaktır. Paylaşmak ise, kardeşliktir. Kardeşliğimizi, birlikteliğimizi geliştirme adına Kurban Bayramı’nı en güzel şekilde değerlendirmeliyiz. 15 Temmuz 2016 Cuma günü Fethullahçı Terör Örgütü tarafından ülkemize yaşatılan darbe girişimi ve kalkışmaya karşı tek vücut olan ve birlikteliğimizle dünyayı kıskandıran o muhteşem tabloyu taçlandırma adına, Kurban Bayramı’nda evine gitmediğimiz akraba, çalmadığımız dost kapısı bırakmayalım. ‘Nerde o eski bayramlar’ söylemlerini ortada kaldırırcasına bayramı bayram gibi yaşayalım. Bu Bayram’da kimsesizleri ve şehit ailelerimizi de unutmayalım. Bayram, paylaşınca, dostlar hatırlanınca güzeldir. Bu Bayram’da tüm güzelliklerin ve iyiliklerin en güzel şekilde yaşanması temennisiyle başta şehit ailelerimiz olmak üzere Türk ve İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutlar, sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat yayınladığı mesajda şu ifadeler yer verdi;

“Kurban Bayramı Hz. İbrahim gibi bir sınanmanın, Hz. İsmail gibi sadakatin, samimiyetin, fedakârlığın ve Allah’a karşı teslimiyetin zirvesinin yaşandığı güçlendiği müstesna günlerdir.

Milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği, sevgi, dostluk, barış ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı bir Kurban Bayramı’na daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bütün bu değerleri içinde barındıran dinimizin anlamlı günlerinden biri olan Kurban Bayramı, özellikle yardımlaşma ve paylaşmayı da ifade etmektedir. Bu vesileyle toplumsal birliğimizi daha da güçlü tutmalıyız. Bu anlamlı ve özel günlerde, akraba ve komşularımızın yanı sıra kimsesizlerimizi de ziyaret ederek Kurban Bayramı’nı ruhuna uygun yaşamalıyız.

Allah’a yakınlaşma gayesiyle, O’nun rızası için yapılan ibadetlerimizin ve Kurban Bayramı’nın birlik beraberliğimize ve dünya barışına vesile olması temennisiyle, tüm insanlığa sağlık, mutluluk, huzur ve bereket getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.

Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne yapılan hain saldırılarda şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Polislerimize ve sivil vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Emniyet Teşkilatlarımıza başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum.

Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle tüm hemşerilerimin bayramı mübarek olsun”

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin

“Ülkemizde ve bulunduğumuz coğrafyamızda önemli bir süreci yaşarken Kurban Bayramını idrak ediyoruz. Bu Kurban Bayramı’nda duamız, coğrafyamızda akan kanın durması, ülkemizdeki hainliklerin son bulması içindir. Bu vesile ile kurban Bayramının başta milletimiz, esnaf ve sanatkar camiasına ve tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız