SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kurban Bayramı Kutlanıyor

A- A+ PAYLAŞ

Kurban Bayramı Malatya’da da kutlanıyor.

BAYRAM NAMAZI..
Malatya’da 07.23’de kılınan bayram namazına vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, her zaman olduğu gibi en büyük kalabalık soğuk havaya rağmen Şehir Mezarlığı Camii’nde ve avlusundaydı.

Bayram namazının ardından vatandaşlar, mezarlıkları ziyaret ettiler. Belediye otobüsleri de kent merkezi ile Şehir Mezarlığı, Kuyuönü ve Alibaba Mezarlıklarına ücretsiz seferler gerçekleştirdi.

Kurban Bayramı’nın ilk günü Yeşiltepe’deki hayvan pazarı da hayli hareketliydi. Kurbanlık hayvanları muhafaza edecek yerleri olmadığı için daha önceden almayan birçok kişi, bayramın ilk günü kurban almayı yeğleyince, pazardaki kalabalığın oluştuğu bildirildi.

RESMİ BAYRAMLAŞMA..
Kurban Bayramı dolayısıyla Valiliğin organize ettiği resmi bayramlaşma töreni Öğretmenevi’nde öğleden sonra gerçekleştirildi.

13.00- 14.00 saatleri arasındaki bayramlaşma törenine; Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Öznur Çalık, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Belediye Başkanı Cemal Akın, Garnizon Komutanı ve 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Alaaddin Örsal, Adli ve İdari yargı temsilcileri, rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, diğer askeri ve mülki erkan, daire müdürleri, bazı ilçe ve belde belediye başkanları, AKP, CHP, MHP, Anavatan, BBP İl Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ESKKK Başkanı Ali Evren, diğer meslek kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldılar.

Buradaki törene katılanlar daha sonra Polisevi’ne geçip, Emniyet Müdürlüğü’nün bayramlaşma töreninde hazır bulundular.

BELEDİYEDE..
Belediyede de 14.00- 16.00 arasında gerçekleştirilen bayramlaşma Programına, AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, İl Müftüsü Bekir Gerek TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, AKP İl Başkanı Ahmet Çakır, CHP İl Başkanı Celal Berktaş, ANAP İl Başkanı Yusuf Aksaç, BBP İl Başkanı Sedat Alataş, ESKKK Başkanı Ali Evren, Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Hasan Meşeli, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen Bayramlaşma programı nedeniyle vatandaşlarla tek tek tokalaşıp kutlamaları kabul eden Belediye Başkanı Akın, “Bayramlar, Mutlulukların paylaşıldığı günlerdir. Mutluluklarda paylaşıldıkça artar. İslam Alemi olarak çok bereketli günleri idrak ediyoruz. Doğu Türkistan’da Çin zulmü altında, Filistin’de İsrail zulmü altında dindaşlarımız ve kardeşlerimizi bu mutlu ve sevinçli günümüzde de unutmuyoruz. İnşallah bundan sonraki bayramlarda o bölgelerde yaşayan kardeşlerimizin daha güzel ve huzurlu günlere ulaşacağına inanıyorum” dedi.

FOTOĞRAFLAR: Yaşar KARAASLAN- Emre YALVAÇ- Belediye Basın

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız