SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kurban Bayramı'na Bitecek"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:10:58
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, Malatya’nın önemli ulaşım akslarından biri olan Malatya-Yeşilyurt bağlantı yolunda düzenleme çalışmaları yapıyor. Büyükşehir Belediyesi, daha önce Meyvecilik Araştırma Enstitüsü önünde yol genişletme çalışmaları yapmış, 50 metre genişliğinde bulvar açarak, bu dönem içerisinde de asfaltlamıştı. 

Gündoğdu Caddesinde yol genişletmesi yapıp, Figen Sokakta da 500 metre uzunluğunda 30 metre genişliğinde bir yol açan Büyükşehir, Tecde yolunun 2 kilometrelik bölümünde ise düzeltme çalışmaları yapıyor.

Tecde Mezarlığından başlayıp, yeni açılmakta olan 50 metrelik bulvarın önüne kadarki bölüme kadar devam edecek çalışmaların Kurban Bayramına kadar bitirilmesi hedefleniyor. Çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğü Tecde yolunda toprak tesviye işlerinin tamamlanmasından sonra altyapı çalışmaları ve asfaltlama çalışmaları yapılacak.

Başkan Çakır incelemelerde bulundu

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. 

Geziye, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, daire başkanları ve şube müdürleri katıldılar. 

Tecde’nin Malatya’nın gelişen önemli bir alt merkezi olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Tecde de 2009 yılından beri çalıştıklarını söyledi.

Çalışmalara Cengiz Topel Caddesi’nden başladıklarını kaydeden Başkan Çakır, “7 kilometre uzunluğundaki yolumuzun bu yıl 2100metrelik bölümünü yapıyoruz. Daha önce Cengiz Topel ve İsmet Paşa Caddesini düzenlemiştik. Geçen yıl Meyvecilik Araştırma Enstitüsü’nün bulunduğu bölümü yaptık. Bu yıl da Tecde Mezarlığı’ndan başlayıp, yeni açtığımız bulvara kadar ki bölümü yapıyoruz. Yolun kodu çok yüksekti. Şimdi burada o kot düşürülüyor. Yine bölgemizde farklı noktalarda da çalışmalar yapıyoruz. Tecde, Malatya’nın sağlıklı gelişen önemli bir alt merkezi. Bu çalışmalarımızı Kurban Bayramına kadar bitirmeyi arzuluyoruz.Ekiplerimiz gece-gündüz demeden özverili şekilde çalışıyorlar. Hemşerilerimizden bu çalışmaları anlayışla karşılamalarını bekliyoruz” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmaların Tecde’nin gelişimine katkılar sunduğunu belirten Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit ise Tecde’nin büyük bir değişimden geçtiğini söyledi.

3.5 kilometre uzunluğundaki yeni  bulvarın 1.5 kilometrelik bölümünün asfaltlanarak hizmete girdiğini ifade eden Muhtar Yiğit, “Mahallemiz ulaşım noktasında önemli arterleri barındırıyor. Gelecekte Malatya’nın yükünü çekecek bu yolların hepsini Büyükşehir Belediyemiz yaptı. Sağlıklı şehirleşmenin bütün gereksinimlerini Büyükşehir Belediyemiz yerine getiriyor. Yeni açılan bulvar bu anlamda iyi bir örnek, Karakavak bölümü de bittiğinde Tecde’den Maşti görünebilecek. Bu çalışmaların en büyük mimarı olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ve bütün mesai arkadaşlarına huzurlarınızda bir daha teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız